pátek 1. února 2013

Great Box



Před nějakou dobou jsem dostala chuť přidat se k početné rodině beautyblogerek. Shodou okolností jsem si zrovna z Feel Unique objednala balzámy na rty Korres a chystala se kariéru zahájit jejich recenzí. Nu, nebylo mi přáno, zásilka je pravděpodobně ztracená, takže na roztomilé kelímky přijde řada až dorazí náhrada.
Minulý týden jsem na Facebooku zahlédla reklamu, která mě lákala k soutěži o GreatBox. Jak vidím soutěž, tak se neznám, tož jsem klikla a poťukání na balíček číslo osm se ukázalo být dobrou volbou. Po přečtení rezenzí musím říct, že za peníze bych si tuto krabičku neobjednala, ale vyhrát jí mi nevadilo :-) Beauty box je pro začátek krásoblogování celkem vděčný objekt - hodně věcí k recenzování v jedné krabičce, tak jdeme na to.







 Jako první musím pochválit způsob distribuce. Pokud cokoliv objednávám a mohu si vybrat jiný způsob dopravy, než Času Dost, tedy Českou poštu, jsem ráda. U GreatBoxu zvolili dopravu kurýrní společností InTime a není co vytknout. Avízo o převzetí zásilky na zadané telefonní číslo, doručení druhý den.

 Oproti konkurenčnímu LadyBoxu působí krabička poněkud laciným dojmem. Chápu, že na obal to nejezdí, ale jisté zdání luxusu je u krabiček součást konceptu a tady to prostě nefunguje. Krabička je oku lahodící, ale vrchní část je měkká, což vylučuje její používání na něco jiného. Škoda, v letní černé LadyBedně mám uskladněné korálky na výrobu čehokoliv, tato krabička poputuje do odpadu.
Po otevření vykoukne růžový papír s přelepkou a pod ní v papírových housenkách odpočívají kosmetické zázraky.





Krém na ruce s bambuckým máslem z řady Winter Care - Fleur de Sante
200ml (plné balení)
129 Kč, běžná cena 199 Kč
aqua, stearic acid, isopropyl myristate, cetyl alcohol, cetaryl alcohol, propylene glycol, glycerin, glycol distearate, triethanolamine, macadamia integrifolia seed oil, butyrospermum parkii, parfum, lactic acid, ceteareth-20, dimethicone, tocopheryl acetate, panthenol methylparaben, DMDM hydrantoin, tocopherol






Vzhledem k faktu, že toto je můj třetí beautybox, nestihla jsem získat averzi k Fleur de Santé z důvodu, že je všude přefleurdesantéováno. Dostal tedy šanci zaujmout. No, nebudu vás napínat - nezaujal.
Složení je standardní, žádný zázrak ani průšvih se nekoná. Irituje mě ale jeho vůně. Je v ní cosi, co mě rozčiluje, asociuje mi vyčpělý lák od okurek. Mazání choronicky suchých nohou ale nic bránit nebude.






Gel proti celulitidě - Fleur de Santé
150ml (plné balení)
499 Kč
aqua, alcohol denat, butylene glycol, phenyl trimethicone, propylene glycol, glycerin, caffeine, PEG-40 hydrogenated castor oil, glyceryl polymethacryle, centella asiatica extract, equisetum arvense extract, carbomer polysorbate 20, paullinia cupana seed extract, methyl lactate, menthol, lecithin, palmitoyl carnitine, carnitine, tocopherol, sodium hydroxide, disodium EDTA, trisodium EDTA, sodium benzoate, potassium sorbate, benzoic acid, sodium metabisulfite, sodium bicarbonate, phenoxyethanol, diazolidinyl urea, ethylparaben, butylparaben, methylparaben, propylparaben, isobutylparaben, parfum, CI15510, CI 16035


  Pár přípravků proti celulitidě vlastním, neb - bohužel - vlastním i tu celulitidu. Vím, že základem její likvidace je vyvážená strava, skvělý pitný režim a pohyb. Krom toho pohybu, se kterým příliš nekamarádím, žiju celkem zdravě, ale celulitidu to nikterak nevyvádí z míry a bydlí u mě. Na mě. Takže když nějaké zázračné mazání dostanu, radostně ho testuji. Zatím jsem vždy dospěla k závěru, že je to k ničemu a mám takový pocit, že toto bude stejný případ.
Líbí se mi obal - na víčku stojící perleťově růžová tuba. Gel má i příjemnou vůni, kterou ale přebíjí pach alkoholu - bodejť by ne, když je ve složení na krásném druhém místě. Oceňuji výtažky z pupečníku asijského, přesličky rolní, semen paulinie nápojné, jen škoda, že je to utopené ve spoustě PEGů, parabenů a celé je to neseno základem z vody, již zmiňovaného alkoholu, glycerinu a silikonu.




Sprchový gel růže - Yves Rocher
50ml
175 Kč plné balení 200ml
aqua, sodium laureth sulfate, ammonium lauryl sulfate, cocamidopropyl betane, parfum, aloe barbadensis leaf juice, glycerin, sodium cocamphoacetae, sodium benzoate, citric acid, polysorbate 20, tetrasodium EDTA, sodium chloride, allantoin, polyquaternium-7, salicylic acid, citronellol, limonene





Tuťu. Moc se mi líbí obal i vůně. Složení je běžné, takže žádný zázračný efekt neočekávám, ale také nepředpokládám zklamání. Prostě sprchový gel a těším se, až s ním večer zalezu do sprchy. Plné balení kupovat nebudu, protože skoro dvě stovky za sprcháč ?! No to by mě mohli milovat !





Maska ze zeleného jílu - Argital
20ml
285 Kč plné balení 250ml
solum fullonum, aqua, glycerin, alcohol, calendula officinalis extract, equisetum arvense extract, borago officinalis seed oil, lavandula hybrida oil, xantham gum, linalool


 

Konečně něco neznámého, tak si to představuju ! Oceňuju balení, zejména čistý design. Spolu se mile štiplavou vůní vytváří, pro mě příznivý, "lékárenský" dojem.
Nenasycené mastné kyseliny (linalool), výtažek z měsíčku, olej z levandule, to zní dobře. Jílové masky mám ráda, takže mě potěšila,  ale nadšení schladil alkohol na třetím místě složení. Proboha proč?! Zda jí vyzkouším nebo ne se rozhodnu podle toho, co udělá trocha nanesená na hřbet ruky, protože alkohol v kosmetice mi skutečně vadí.









Pytlíčkové vzorečky v beautyboxech nemám ráda. Většinou jdou získat i méně náročnou cestou a objem produktu nebývá nic moc. O pytlíčcích tedy jen ve stručnosti - jeden z nich je 6ml bio tělového mléka s obsahem esenciálního oleje z pelargonie od SpaRitual. Pytlíček působí sympaticky, třeba si po vyzkoušení zaslouží vlastní článek.
Sáček číslo dvě obsahuje krém na ruce od Swisso Logical, kteréhož 300ml se prodává za 620 Kč a více. Za převratný koktejl ingrediencí voda - glycerin - cetyl alcohol - silikony - PEGy - parabeny úžasná cena.  Neříkám, že vše, co vzejde od Zepteru je špatné, ale vždy je to drahé.




Hydrofilní odličovací olej růžové dřevo - Saloos
5ml
82 Kč plné balení 50ml
elianthus annus, sezamum indicum, tocopherol, ascorboc acid, ascorbyl palmitate, PEG - 40 sorbitan peroleate, laureth - 4, parfum, linalool, limonene, geraniol

 
Potěšení na závěr ! Saloos já rád. Oblíbila jsem si jejich obličejové oleje a od té doby používám jen velmi málo krémů, atopické dítko mažu Saloos balzámem pro atopiky a v kabelce nosím roll-on proti bolení hlavy. Patří tedy k mým oblíbeným značkám a minilahvička hydrofilního odličovacího oleje mi udělala radost. Běžně se odličuji trochou micelárky s kapkou obličejového oleje, takže tenhle olej je z ranku věcí, které jsem zkoušela skutečně ráda. A ano, koupím si plné balení. Zvládne odlíčit voděodolné linky a velmi dobře držící řasenku na pár tahů, navíc mi voní. I když věřím, že kupě ostatních bude smrdět, ale mě voní i růžová voda :-)


Celkově vzato : Pokud by GreatBox stál 150 korun, byla bych s ním spokojená. Za 299,-už to taková hitpráda není.
Oceňuji snahu umístit do balíčku nemainstreamové značky, o to víc nechápu Fleur de Santé, které asi samo o sobě není úplná katastrofa, ale je ho prostě moc a Yves Rocher je mu velmi těsně v patách.
























Žádné komentáře:

Okomentovat