čtvrtek 14. března 2013

Korres Lip Butter

 Neuvěřitelné se stalo skutečností a mě konečně dorazila krabička s tím, čím jsem svou kosmetickoblgouvou kariéru hodlala zahájit.
Velvyslanectví pekla se rozhodlo, že dvě ztracené zásilky stačí a třetí mi doručí. Spokojený plešoun !









V prosinci jsem si na FeelUnique objednala balzámky od Korresu. Korres je pro mě velmi sympatická značka, pravděpodobně proto, že se mi líbí obaly. Nebo jsem v minulém životě byla Řek. Těžko říct, nikdy jsem od nich totiž nic neměla, takže fakt nevím, z čeho jiného by mé sympatie pramenily. Jsem původním vzděláním aranžérka a ve škole do nás hustili, že obal prodává. Není to myšlenka převratná, ale u mě je rozhodně pravdivá. Jak vidím líbivý futrál, jsem v řiti a tu věc prostě CHCI. V krabičkovém náboženství vyznávám dva směry - jedním z nich je zdobnost (květinkové motivy s ptáčky - ach, pin up a tak podobně) a druhým jednoduchost. Korres obaly jsou designově čisté, jednoduché, láska.


Když jsem jednoho prosincového dne prolézala výprodej na FeelUnique s touhou udělat si radost něčím malým, byla sekce produktů na rty docela logická volba - často se v ní skrývají poklady za pár liber. Z nabídky Korres másel za tři libry kus jsem dlouho vybírala odstíny. Nakonec vyhrálo Mango a Plum. Mango pro univerzálnost - představovala jsem si, že půjde na rty nanést za pochodu, jako běžný balzám, bez toho, abych muel zírat do zrcátka. Plum proto, že už dlouho cítím nutkavou potřebu zkusit fialové rty a u másla je jistá premisa, že nebude barvit jak vzteklé, jen lehce tónovat, což je přesně to, co na vyzkoušení chci. (A navíc ta krabička s kvítky, že...) Na příchod balíčku jsem čekala dlouho. Po měsíci mi ruply nervy a kontaktovala jsem zákaznickou podporu FU. Ochotně nabídli vrácení peněz, nebo znovuodeslání. Zvolila jsem možnost dvě a nebudu vás napínat - po měsíci jsem tu samou zvolila ještě jednou. Úplně vidím, jak si ve FU říkají "ty vole, vona si objedná do nějaký rozvojový země a myslí si, že jí budeme věřit, že jí to nepřišlo DVAKRÁT!"

Mango
Dnes tedy konečně doručeno. Másla moc hezky voní - Plum tak nějak...fialově :-)), Mango opravdu jako mango. Konzistence je skutečně máslovitá a balzám při nanášení na rty příjemně taje. Mango rty natónuje do nenápadné broskovovrůžové barvy, takže skutečně jde mazat rty za chůze, Plum je vyzdobí do fialova. Vrstvením by pravděpodobně šlo dosáhnout i celkem divokého odstínu, ale pochybuju o komfortním pocitu na rtech s takovou vrstvou a máslo na to ani není určeno. Ani jedna z barev nelepí a rty jsou opravdu dlouhodobě hydratované, hebké a nepřehnaně lesklé.
Plum


Pro úplnost uvádím, že másla neobsahují minerální oleje, silikony, propylenglycol ani ethanolamin a jsou dermatologicky testovaná.  Výše uvedené v kombinaci s tímto vysvětluje hodnocení 10/10. To čekání za to stálo :-)

Radost z balíčku měl i můj soukromý hasič :-)








Kamennou prodejnu Korres naleznete v Praze 1 a to Na Příkopě 19

24 komentářů:

  1. joj to je ake adorable s tými panačikmi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od Korres jsem toho zkoušela už hromadu a všechno super, ale sakriš, tyhle maslíčka nějak unikly mé pozornosti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co mi doporučíš? Určitě od nich chci zkusit ještě nějaké další věci a ráda si nechám poradit, na co se mám zaměřit..

      Vymazat
    2. rozhodně stojí za vyzkoušení tělová másla + sprchové gely (já mám nejradši s japonskou růží), potom taky krémy na obličej (teď mám s divokou růží) a jejich toaletní vody (z těch používám pivoňkovou). Jediné, co mě od nich zklamalo, byly mýdla, ty mě dost vysušovaly. Ale mě vysušuje skoro úplně všechno, takže problém bude asi někde jinde než u Korresu :-)

      Jinak hezké krabičky jsou pro mou peněženku mor, teď jsem si zas koupila nový mazátko na pusu. Vůbec nevadí, že jich mám doma tolik, že by se s nima mohl rok mazat celej barák, byla na něm srandovní včela, tak jsem ji prostě musela mít. Ach jo :-)

      Vymazat
    3. Krabičkománii rozumím. Věřím, že britští věci v blízké době přijdou s nějakým fascinujícícm objevem, který náchylnost žen kupovat píčoviny v krásných krabičkách objasní genetickou zátěží nebo návykem z pravěku :-)
      Na Korres věci se kouknu, děkuju za tipy :-)

      Vymazat
  3. Vypadají krásně!!! a fotostory s panáčkem je naprosto kouzelná:)))

    OdpovědětVymazat
  4. Od Korresu mám balzámy v tyčince a naprosto je miluju. I ty kalíškové vypadá úžasně. Jen škoda, že je Korres u nás tak drahý.

    http://umaleprincezny.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím přiznat, že nemám představu, kolik tady stojí - většinu nedrogérkové kosmetiky kupuji venku.

      Vymazat
    2. Za tyčinkové chtějí 190Kč. Už bych se měla naučit nakupovat ze zahraničí... =D

      Vymazat
    3. To plus minus odpovida temhle - aktualne stoji tusim £6.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Narozdil od entity z jine galaxie pomaha a nemnouka mi do toho a taky se objekty nepokousi zkonzumovat :-)

      Vymazat
  6. Ty fotky s panáčkama jsou super :). A másla vypadajá opravdu krásně, značka Korres je mi celkem sympatická, ale paradoxně jsem od nich nic neměla. A mají slevu pro studenty, což je mi sympatické :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studentské slevy se mi.moc líbí. Sice se mě netýkají, ale je to chvályhodný počin :-)

      Vymazat
  7. Teda Korres máslíčka vypadají skvěle a díky tomu složení bych do toho šla určitě. Budu muset zjistit, kde se dá značka sehnat u nás, to objednávání ze zahraničí mě moc neláká, podle toho, co tady čtu. A jak vidím Tvého hasiče - asi začnu krást dcerám jejich figurky z Playmobilu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korres je v nákupní galerii Myslbek, něco by měli mít v prodejnách Profimed a jak.jsem koukala, plánují eshop, korres.cz je už každopádně zaregistrováno.

      Hadič je synův, ale půjčil mi ho :-)

      Vymazat
  8. Pro Korres mám taky slabost a i když jsem toho zatím moc nevyzkoušela, tak nějak mám pocit, že vyrábí přírodní a účinné produkty.) A navíc právě v Myslbeku jsou skvělé prodavačky, které mě jednou obdarovaly dřívky na nanášení krémů - já jich potřebovala tucet pro výrobu nanukového pexesa:) Recenze je skvělá, jen je škoda, že tak barví, v tomhle vedou másla na rty od Body shopu, která bez ohledu na "příchuť" zůstávají barevně neutrální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tahle kupovala na základě swatchů právě proto, že barví :-)

      Vymazat
  9. Balzámky Korresáčky mám taky moc ráda. Ale radši ty v tyčince, protože si nechci někde na ulici matlat prsty po puse :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Ty fotky s panáčky jsou boží!! Já prostě nemám na focení cit, jediné co mi ještě tak jde, je seřadit podle velikost, nebo se půl hodiny snažit o umělecké rozházení a předstírat originalitu =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam napadu vetsinou dost, ale zase nedostatecnou techniku :-)

      Vymazat