pondělí 18. března 2013

ODLIČOVAČE - Lirene : zklidňující odličovač očí + Bione Cosmetics : Hojivé a regenerační oční odličovací tonikum

  Stále podnikám pokusy, zda se něco vyrovná Sensibio H2O od Biodermy...











Jasně, pro většinu z nás je Sensibio svatý grál, který je nepřekonatelný. Pro mě taky. Miluju ho. Ale taky jsem experimentátor a když vidím něco nového, nedá mi to.
Od Lirene mám moc ráda odličovací mléko a tonikum. Takže jsem ochotná zkoušet i jiné jejich produkty. Na Zklidňující odličovač očí jsem narazila při výletu do civilizace, tedy při průletu drogérií v My. Myi. Myji. Gratuluji tímto tvůrci nejdebilnějšího názvu obchodního domu. Odličovač jsem prostě koupila v tom, co bylo čtyřicet let obchodním domem Máj a já tomu tak budu říkat nadále :-)
Sensibio to není. Nicméně to celkem funguje.
Výchozí stav

Třetí setření

Po osmém tahu
Rýh pod očima si, prosím, příliš nevšímejte. Ad jedna mi už není dvacet, ad dva  Dennieho-Morganiho rýha je průvodní jev ekzému, ad tři když je kosa a funí ledový vich, děsně mi slzí oči, což jemné kůži pod nimi taky nedělá dvakrát dobře.



Podtrženo sečteno - za 44,90 Kč odvádí dobrý výkon. Nepálí, neštípe, odličuje bez drhnutí. Pokud mu člověk dá po přitištění nacucnutého tampónku trochu času naleptat štuk na víčku a řasách, odlíčí celkem rychle, pokud by šlo jen o řasenku, dal by se říci, že velmi rychle. Po odlíčení nepozoruju pocit ulepenosti, takže 8 bodů z 10ti možných.


Hojivé a regenerační oční odličovací tonikum je za 79,- za 225ml ku koupi v drogerii PeMi. Pravděpodobně i někde jinde, ale dodnes se mi nepoštěstilo se s ním potkat. Ostatně s ničím z produkce Bione Cosmetics. Takže jsem byla zvědavá, jak na tom zázrak bez silikonů a parabenů (za jejich absenci odličovači rozhodně tleskám) je s výkonem.
Původně jsem vás chtěla napínat, ale nakonec jsem se rozhodla, že budu hodná a vybalím to rovnou.



Dvacáté setření....

Něco, co by takhle trosky líčidel rozpatlávalo a honilo po obličeji sem tam bez toho, aby vrstva nějak výrazněj mizela, jsem dlouho nevděla :-) Ovšem pozor !To, že na odličování očí je tahle voda s výtažkem konopí zcela k h...ičemu, kupodivu neznamená, že je na vhození do popelnice. Dala jsem tomu šanci odlíčit makeup ze zbytku obličeje a jaké bylo mé překvapení - a) to sežralo většinu makeupu na první otření, b) po odlíčení byla pleť heboučká, bez nepříjemného napětí a příjemně osvěžená.

Verdikt je tedy rozpačitý. Hodnocení coby odličovače očního makeupu : 0 z 10ti.
                                       Hodnoceno jako odličovač makeupu : 10 z 10ti.

Výrobci bych tedy doporučila přejmenovat to na odličovač makeupu a odličovač očí začít vyvíjet od začtku znova.

27 komentářů:

  1. Od Bione mám přípravky na vlasy a jsem moc spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty posoudit nemohu :-)
      Ale jsem ráda, značka je mi sympatická, tak ráda čtu, že něco se jim podařilo. Až dopatlám co mám, určitě vyzkouším nějaké krémy z jejich produkce.

      Vymazat
  2. O ano, na tuhle recenzi jsem čekama jako na smilování. :) V sobotu mi došel odličovač od Rimellu, takže si zítra jdu koupit Lirene. Pak dám vědět, jak na něj reaguju já, jako nositel kontaktních čoček. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenapínala jsem tě schválně, jen jsem měla náročnější období v práci a poslední, co se mi chtělo večer dělat, bylo sedat si k počítači. Tak se omlouvám :-)

      Vymazat
    2. To nevadí, nečekala jsem dlouho. :) Vůbec jsem to nemyslela nějak proti tobě, jenom jsem se těšila, že zase nestrávít v drogérce dvě hodiny a odejdu s něčím, co ani nebude fungovat. :)

      Vymazat
  3. S Bione je potíž, krom PeMi nevím o jiném místě v Praze, kde by jej vedli (pravděpodobně se ještě pár malých drogerek najde, ale já je neznám). Ve své domovině jsem krém na ruce kupovala v Ternu :D Což taky není úplně uspokojivé. A firma asi o zákazníky nestojí, protože na četné dotazy, kde se dá jejich zboží koupit, zcela srdnatě kašlou. Škoda toho.
    Zajímavé výsledky s tím odličováním. Taky kolem toho furt vymejšlím a zkouším, takže mám tip do zásoby... :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což mě přivádí na myšlenku - co v místě tvého bydliště mají speciálního, co v Praze není? :-) Občas se tam vyskytnu (stejně, jako v místě bydliště Veroniky), tak abych věděla, po čem jít :-)
      Ten odličovač je fakt velice ambivalentní věc. Na oči tragédie naprostá, na pleť úžasný. A balzám na rty, co jsem z téhle řady ukořistila taky, je taky moc fajn.

      Vymazat
    2. Zeptám se, jak dlouho máš ten balzám na rty? Mně se totiž strašně rychle zkazil (snad za měsíc). Vzhledem k tomu, jak je velký, jsem to opravdu nečekala. A to jsem ho měla doma na stole - ve stabilní teplotě, vlhkosti, ne na slunci.
      Jinak teda používám od Bione hlavně vlasovou kosmetiku, s tou jsem moc spokojená.

      Vymazat
    3. Koupila jsem ho včera. Ale při.mé frekvenci mazání se snad zkazit nestihne :-) Každopádně díky za upozornění, budu si to hlídat.

      Vymazat
    4. Jako myslíš v Budějcích?? Tam asi nic extra není. Pochází odtud Gabriella Salvete a ve větší míře se tam dá v malých drogerkách sehnat Dekor Styl/DEKORE, kteří vyrábí super laky a výživy na nehty (laky ve smyslu podkladových laků, nikoliv barevné), protože i tahle firma tam má sídlo a nikde jinde jsem na ní zatím nenarazila. A ty láčky mám ráda, jsou podle mě lepší než Four Seasons. A jinak mě fakt nic nenapadá... O.o Kdyby něco, tak dopíšu.
      A vůbec, proč se tam občas vyskytuješ, smím-li se ptát? :)
      Verunka

      Vymazat
    5. GS laky muzu, to je fakt.

      A vyskytuju se proto, ze kus od Budejovic, kousek od Strakonic, nedaleko Pisku, temer vedle Vodnan, bydli tata :-) Na chalupe.

      Vymazat
  4. Takže já coby ekzematik nemám vrásky pod očima, ale Dennieho-Morganiho rýhu? To je pro mě tedy fakt nová a šokující informace. Kde se o tom dá najít něco víc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hoď si ten název do Google, vyběhnou informace. Naprostá většine ekzematiků jí má a je to i jedna z věcí, po které lékař kouká, když k němu přijde někdo s potížemi, kteréukazují na ekzém.

      Vymazat
  5. P. S. Ukázka mé rýhy :) zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/03/maybelline-colossal-volume-express.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vypadá dost učebnicově :-)
      Dělat se s ní nic nedá, abych předešla marnému pátrání "co s tím?!"

      Vymazat
    2. Jo, to už mi došlo, že s ní nic nenadělám. Ale nijak mi nevadí, vzhledem k tomu, že je součástí mého obličeje už dlouho :). Ostatní projevy ekzému jsou horší. Díky za info.

      Vymazat
    3. Ekzém je svině. U sebe ho zvládám, je mírný. Ale u dítka mě bez pardonu sere. Když se rozjede, jako třeba teď, nezabírá nic :-( Janek se snaží svléknout z kůže, vypadá jak epileptický křeček, jak se nonstop drbe. Rozškrábaný do krve, postel plná kožních šupin, on protivný, uplakaný. Člověk by ho natřel vyjetým olejem s koňskou močí, kdyby byla záruka, že mu to pomůže. Hluboce lituju každého, koho tohle onemocnění zlobí hodně :-(

      Vymazat
    4. Mi moc pomohlo užívání Aloe vera gelu a jako vnější péče na rozškrábaný, úporný a stále se vracející ekzém na rukách krém od firmy Bluecap - zabírá mi lépe než ostatní krémy, včetně těch s kortikoidy. ekzém zkrátka zmizel. Mají i jiné výrobky než ten krém, myslím, že stojí za vyzkoušení, a můžou je používat i děti. Jejich stránky:

      http://www.blue-cap.cz/

      Vymazat
  6. Zajímalo mě, jak dopadne Bione a docela zklamání teda, já mám od nich dvoufázový odličovač a ten odličuje úplně parádně. Se Sensibiem teda srovnávat nemůžu, protože to jsem nezkoušela a asi ani zkoušet nebudu, nemám důvod odličovač měnit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve dvoufázovém je silikon - v makeupech a bázích mi silikony nevadí, má pleť s nimi nemá ptoblém, zaplaťpánbůh, ale v odličovačích je nemám ráda, slzí mi po nich oči a nemám ráda ani ten pocit jak když koukám přes hladinu potaženou olejovou vrstvou. Ale jak píšu - na odstrsnění makeupu je velmi příjemný a účinný.

      Vymazat
  7. Zajímavé tipy, já mám mléko Lirene a jsem s ním taky spokojená. Ale taky pořád zkouším. Zjišťuju, že někteří výrobci opravdu zaměňují odličovač očí za odličovač makeupu...nevím, jestli je to schválně. Ale to Bione bych si jako odličovač makeupu i koupila, za tu cenu, bez silikonů atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Coby odličovač jiných partií, než očních, ho s čistým svědomím.mohu doporučit :)

      Vymazat
  8. Od Bione jsem ještě nic nezkoušela, vůbec se mi nelíbí obaly (jsem tak povrchní). Já jsem zatím plnohodnotnou náhradu Sensibio nenašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ani není. I když nějaké naděje do.něčeho.jiného vkládám. Stay tunned, recenze tak za 14 dnů :-)

      Vymazat
  9. tak přesně jako to rozpatlané po bione vypadalo moje odlíčení s lirene micelárkou :D

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělá "testovačka". Aspoň vím, co připsat na seznam a čemu se radši vyhnout ;-).

    OdpovědětVymazat