úterý 26. března 2013

Šály a šátky

Jestli je pro mě nějaký doplněk typický, tak šála nebo šátek.
Jejich množinu maniakálně rozšiřuju, protože povětšinou stojí pár korun, mají je na každém rohu a spolu s barevnými punčocháči je to vlastně to jediné, čím se den po dni liší moje oblečení. Základ mého šatníku tvoří sukně a triko. Oboje černé, plus boty na podpatku. Vysoké, ideálně :-) Málokdy mě potkáte v něčem jiném a punčocháče a šálky jsou věc, která mi umožňuje ladit totožné kusy oblečení do trochu jiného stylu. Jeden šátek mě vyladí na koncert, jiný do práce.
Jednou jsem se mámě zmínila, že zásoba těchto doplňků mě jednou pravděpodobně vystěhuje z domu a ona pravila "fajn, tak já ti budu kupovat k narozeninám a dalším příležitostem hadry na krk!" Což nestihla, takže když si kupuju nějaký nový kus, pohlédnu tam, kam oko nedohlédne, s větou "mami dííííky !" :-)

Představuji vám své nejčastěji nošené kousky. Bez šály prakticky neopouštím domov, a) se mi to líbí, b) když člověk nemá vlasy, táhne mu jaksi na krk a to já fakt nerada !


Lehká šálka z Takka. Stála tuším 199,- a nosím jí na jaře a na podzim, povětšinou když mám nehty do fialova.







Letní záležitost z Ernstings Family. Je to spíš pruh látky, ty roztřepené okraje už byly, to já ne ! :-) Dvě eura.







Lebky obecně nemusím, ale šátek s lebkami je klasika. Když jsem je kupovala, tvářily se na fotkách jako klasické čtvercové, složitelné na trojúhelník a každý stál necelou libru. Takže váhání, zda koupit bílý nebo černý, bylo krátké a když na mě z balíčku vypadly šálky, nezlobila jsem se. Oblíbené, překvapivě, do hospody :-)





Taktéž letní kousek. Původně to byl šál, ulovený v My na Národní, za 179,-. Po zakoupení jsem ho přešila na kruhovou šálu - ten den bylo zrovna docela neletně větrno a mě točilo, že mi odlétává. To se u kruhové šály nestane. Přes to, že ho mám hodně ráda, ho nosím sporadicky - dítě se bojí motýlů :-))





Fialová donedávna nebyla moje barva. Nevím, co se změnilo, ale začala jsem jí přicházet na chuť, mám jí ráda na nehtech a když jsem si s hrůzou uvědomila, že nemám jedinou fialovou věc na krk, bylo po ruce Palladium se stánkem uprostřed, u kterého prodávala strašlivě ukecaná a milá paní. Výběr byl dlouhý a bolestný, nejraději bych si odnesla zhruba polovinu věcí, které tam měla. Nakonec jsem jí tam nechala 199,- a odcházela obtočená touto.


 Loňský jarní kauf. Když jsem ještě pracovala v Mallu, nakazila jsem šálománií kolegyni. Jednoho dne jsme zrovna řešily, jak je to gigapraktický doplněk, když mě pak cestou domů vcuclo Takko, protože jsem cítila urputnou potřebu něco si koupit. V Takku kupuju totiž výhradně doplňky - mají velký výběr a celkem často slušné ceny. Tahle byla z těch dražších, ale mávala na mě přes půl krámu. 249,-


Když v CČM před časem zavírali některé prodejny kvůli rozšiřování tohoto obchodního centra, týkalo se to i C&A. Aby nemuseli řešit skladování zboží po dobu uzavření prodejny, uspořádali velkolepý výprodej. Odnesla jsem si hřejivou zachumlávací věc za krásných 70,-. Původně byla kruhová, potkal jí však opačný osud než výše zmiňované motýly a jedním páracím večerem se z ní stala šála klasická, vybavená konci.



A dostáváme se k TOP 3. Tyhle kousky miluju a nosím je nejčastěji.


Poněkud starosvětský vzor, takový hybrid paisley a chodské truhly z Ernstings Family za tři eura. K celočernému oblečku skutečně oblíbený doplněk.







Palestinu jsem zmiňovala už na FB - žije se mnou již šestnáct let a nezdá se, že by náš vztah mělo něco negativně poznamenat. Poslední dobou jsou zase moderní, jak jsem si všimla, takže jí bez bázně a hany nosím nejen do hospody (kam už je spolu s páskem s pyramidami takovým mým hospodským dress-code), ale i při pracovních příležitostech.




C&A se též vyznačuje častým výskytem vhodných kousků, tenhle byl láska na první pohled. Přišla jsem k němu v podstatě jak slepý k houslím - šla jsem potomkovi zakoupit tepláky, aby na mě paní učitelka nezavolala sociálku, že to chůdě má děravé oblečení. Tepláky neměli (Mutter-odbočka : pokud někdo potkáte bavlněné tepláky ve velikosti 98-104 a cenou pod 140,-/kus, budu vám vděčná za tip. Odmítám dávat za tento kus oblečení třeba tři stovky, tak nějak ze zásady.), ale na štendru s dětskými hadříky se choulila tahle někým odložená kráska. Ani jsem nezkoumala, zda je kruhová, šátek či šál a šla se mnou :-)

Toto je asi desetina mé výbavy na krk a nic nenasvědčuje tomu, že by se tato mánie měla zklidnit. Jak jste na tom s doplňky vy? Čím nejčastěji dolaďujete oděv a čeho máte nejvíce ?









26 komentářů:

  1. Tééda, to je sbírka, mně se nejvíc líbí lebkové šály :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.ebay.co.uk/itm/Women-Popular-Fashion-Beautiful-Gorgeous-Silk-Chiffon-Scarf-Shawl-black-Skull-/121086565296?pt=UK_Scarves&hash=item1c31525bb0

      http://www.ebay.co.uk/itm/Women-Popular-Fashion-Beautiful-Gorgeous-Silk-Chiffon-Scarf-Shawl-white-Skull-/121086563989?pt=UK_Scarves&hash=item1c31525695

      :-)

      Vymazat
  2. Krásná sbírečka - já šátky miluju - ze stejného důvodu jako Ty, oživí outfit, stojí málo a chrání mi krk a jsou tak hezké :) Obdivuji, že nosíš jen sukni - líbí se mi to, sukně mám ráda, ale musím mít tu správnou náladu - a tu v zimě prostě nemám.....PS: zrovna jsem si v sobotu v Takku koupila zase jeden jarní šátek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kazda soudruzka dle sveho gusta :-) Ja se blbe citim a blbe vypadam v kalhotach, protom se mi jich spousta libi. Proste mi neslusi. Mam hodne kratke nohy, macata stehna a oproti bokum hodne stihly pas - na to se padnouci kalhoty i spatne shaneji. V suknich a satech vypadam nasobne lepe :-) Za posledni dva roky jsem.mela kalhoty 4x a pokazde jsem se citila jak roura :-) Leda bych venku behala v roztrhanych dzinach, ktere mam na doma, ty zase miluju !

      Vymazat
  3. krásná sbírka :) já mám šátky taky moc ráda (šály už teda moc ne, ale taky nějaké mám, protože mají moc krásný vzor) a teď jsem si trochu i zvykla na "kruháče" ... zrovna minulý týden jsem si zakoupila v NY jeden jarní béžový s ptáčkama a jsem z něj strašně nadšená, akorát v té kose jsem ho ještě neměla možnost ukázat :( a kdybych si měla vybrat z těch tvých, tak beru motýlky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kruhove mam.zasadni pozadavek - musi jit omotat i trikrat, ne jen dvakrat, jak jsou myslene :-) Aby fungovaly pri trojsmycce i proti pruvanu na krku, venku a nejen s dvousmyckou dekorativne, uvnitr :-)
      Ukaz ptackovou kuhovku, zni to hezky - jsem zvedava :-)

      Vymazat
    2. s tím požadavkem naprosto souhlasím! koupila jsem si takto nádherný "kruháč" na zimu - krémový se třpytkama, ale nedá se nosit, protože jde omotat jen na dvakrát a to trochu poztrácí v zimě smysl :( ... ten ptáčkový jsem na netu teď hledala snad hodinu a nikde není, takže budeš muset jít sama na obhlídku a garantuju, že si nějaký z tama odneseš, já jich mám vybraných víc a jen čekám, kdy neodolám a půjdu znovu na nákup ;) btw. stránky new yorkeru jsou děs a hrůza a ani prase se v tom nevyzná :/

      Vymazat
    3. Asi se tam.fakt budu muset zajít podívat. Mám.zítra nějaké pochůzky po městě, tak to uskutečním.

      Vymazat
    4. V NY mi málem vystříkl mozek z hlavy z té přeřvané muziky. Tyjo, na bordel z muziky chci jít na koncert, ne v kostýmku před schůzkou do obchodu s oblečením ! Zjevně stárnu :-)
      Ptáčkový snood pěkný, dkočím si pro něj až přijdou peníze :-)

      Vymazat
    5. :D :D :D já tam moc často taky nechodím, ale jednoho dne jsem měla náladu na nakupování a nikde nic neměli, tak jsem zavítala i tam a ptáčkový byl můj ;) ještě se mi tam líbil takový s černým základem a jakoby potiskem vesmíru - takže až zase příště půjdu kolem ... ;)

      Vymazat
    6. já někdy i kruháč uvážu na "oběšence" a je to, když je moc dlouhý a při dovjím omotání mi táhne na krk :)

      Vymazat
  4. Nejraději mám kruhové šály,pokud se mi líbí "normální" šála,předělám jí prostě na kruhovou a je to.Už jsem to tak udělala asi se třemi.Šátky jsou fajn,v létě stáhnou vlasy do culíku a splynou s ním nebo jako čelenka ve vlasech(šedesátky).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dokud jsem měla porostlou hlavu, také jsem šátky využívala coby čelenky :-) Moc se mi to líbí

      Vymazat
    2. Mně se to líbí(a viděla jsem to) i na krátkých vlasech,zkus to,třeba se v tom budeš cítit dobře,uvidíš.

      Vymazat
    3. 0mm už nejsou ani krátké vlasy :-)

      Vymazat
  5. parádní výběr, taky se řadím k šátkomaniakům a inspirovalas mě některé kruhovky rozpárat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, cítím se nesmírně dobře, že jsem inspirativní :-))) U některých to dělám opakovaně, dle nálady :-)

      Vymazat
    2. :) a taky jste mě tady nalákaly do newyorkeru, nebyla jsem tam strašně dlouho, jak píšeš, hudba šílená a navíc mi v praze na můstku přendali doplňky z přízemí do patra a to je opruz...

      Vymazat
    3. Tam jsem přesně včera málem přišla o obsah lebky :-) Když jsem odcházela, pípala jsem - asi make-up z My. Černoušek u dveří se mi omluvil, že mě bohužel musí zkontrolovat. Nic jsem neukradla, tak mi to nevadilo, ukázala jse mu obsah kabelky, spokojil se s tím. Následně se začal vyptávat, co studuju - to mi zalichotilo. Pravila jsem, že nic, že už mám dlouho dostudováno a že se omlouvám, ale že musím na schůzku. Hulákal za mnou, ať se ho nebojím, že mi dá telefonní číslo a půjdeme na večeři a do sauny :-DDD

      Vymazat
  6. Nejvíce se mi asi líbí ty s lebkama <3 strašně mi připomínají šátky Alexandra MCqeena <3
    Zvu tě ke mně na giveaway.:)

    OdpovědětVymazat
  7. Jó, šály (a nákrčníky! tuhle zimu hlavně ty!), o těch mi netřeba nic povídat :) Teda je - moje sbírka, co už postupně vytlačuje celý můj šatník ze skříně (a postupně i mě) sestává povětšinou ze zimních kousků, i když pár lehčích je tam taky. Na těch bych ale taky mohla zapracovat - hned potom, co najdu nové prostory :D
    Mimochodem, řeším vždycky dilema (u těch lehčích šál): šálu nebo bižuterii na krk? Protože to se občas, chvílemi vzájemně vylučuje.
    Za mě teda jede Ernstings Family, ty se mi líbí obě :) Asi se na ně zaměřím. Kde je kupuješ? A úlovky z Takka taky dobrý!
    Což mi připomnělo, že bych zas měla obejít své oblíbené sekáče a zkusit něco (nejen šály) ulovit tam...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V poste na Nyxu mas odkaz na klub, kde se veci z Ernstings objednavaji :-)
      V CR obchod nemaji.

      Vymazat
    2. Ad bizu vs. satky - dokud neni vedro, vitezi u me satky/saly :-)

      Vymazat
    3. Wtf? NYX... od tý doby, co jsem tam byla pozvána, jsem tam byla asi jen párkrát, skoro jsem zapomněla, že tam vlastně jsem. A jak to vůbec víš??

      Jo a to s tím vedrem je rozumná úvaha, bohužel mám tolik i té bižuterie, že je mi hrozně líto, že to nenosím - nestíhám, no vlastně toho mám asi padesátkrát tolik co šátků, akorát že šátky jsou prostě pohodlnější :D To je peklo... :)))

      Vymazat
  8. Také mám plno šátků, je to vděčný doplněk, který umí zázraky :)

    OdpovědětVymazat