pondělí 22. dubna 2013

Estée Lauder Double Wear Maximum Cover

Před časem nyxím klubem o kosmetice proběhla vzrušující informace o výprodeji kosmetiky luxusnějších značek za legrační ceny. Měla jsem naplánované nějaké schůzky, tak jsem zaklela, že to nestíhám, ale nakonec jsem deset minut v nabitém programu toho dne vyškrábla a šla se podívat, čím bych se v hektickém dnu rozmazlila.





 Neměla jsem příliš času na důkladný průzkum velice lákavých krabiček se vším možným, takže jsem cestou usoudila, že půjdu po make-upech a rtěnkách (ano, já, která donedávna tvrdila, že žádnou nesnesu, si teď z téměř každého nákupu odnesu rtěnku. Ehm :-) ).

M.A.C stoleček make-upy docela přetékal, bohužel však v odstínech, kterých bych nedosáhla ani po čtrnácti dnech v pipi grilu, natož po zimě, takže nula. Clinique na tom bylo o něco lépe, běžná češka by si asi vybrala, ale holohlavá Sněhurka nikoliv. Rozbalené krabičky u Estée stolku moc nadějí nedávaly, po chvíli zoufalého zírání na vršky obalů nerozbalených však svitla naděje. Nápis "Very Light" mě vždycky rozradostní a v tomto případě to byla trefa do modrého. Světlounký make-up ! Velmi matující make-up ! Dlouhotrvající make-up !! Zcela neuvěřitelných 200,- se mi zdálo jako více než fér cena za vyzkoušení této značky, takže beru.











S jazykem na vestě jsem dorazila na schůzku minutu před časem jejího konání, což sice není mým zvykem, většinou chodím alespoň o deset minut dříve, ale v kabelce chrastila krabička, takže mě to nerozházelo. Doma jsem se vrhla na aplikaci - je mezi vámi někdo, kdo se zkoušením novinky vydrží do druhého dne ráno, kdy se líčí?! :-)

Make-up se roztírá vzhledem k husté konzistenci překvapivě dobře (pohled na složení odhalí, že je na parafínové bázi takže to zas tak velké překvapení není :-) ), i tak jsem ale pro nanesení zvolila houbičku, stippling používám u tekutých druhů, jako je můj osvědčený Affinitone od Maybelline. Moje pleť momentálně jede v módu forever young, takže aknózní pupínky raději nepočítám, ale rozčilují mě značně. I proto jsem sáhla po něčem, co slibuje vysoké krytí. A musím říct, že nejsem zklamaná ! Když si s nanášením hodně vyhraju, ze dvou metrů není poznat, že mám obličej jak pubertální hoch. Make-up je velmi matující - momentálnímu stylu dewy-look jsem nepodlehla, takže pro mě je tato vlastnost jednoznačné plus. I přes vysokou krycí a matující schopnost nevyrobí efekt divadelní masky, což považuju za naprosto geniální. U méně se mastící pleti by pravděpodobně nebylo ani třeba přepudrovat, u mě však ano a následně vydrží dobrých osm hodin perfektní. Neslévá se do map, nezvýrazňuje suchá místa, nezalézá do rýh a vrásek, nevysušuje pleť. Je vhodný i na zakrývání chirurgických jizev, stop po akné, mateřských znamének, slunečních skvrn a křečových žil, jakožto i na zakrývání stop po operacích - po dohodě s lékařem. Vyrábí se v Belgii a má (tradiční) SPF 15.


Jednou přejeto prstem s make-upem
Běžný status quo. Nádhera...




Výčet obsažených slpožek je impozantní, ale u make-upů už to tak bývá :
isododecane, isohexadecane, methyl methacrylate crosspolymer, petrolatum, glyceryl stearate, disteardimonium hectorite, hydrogenated styrene/isoprenecopolymer, titanium dioxide, microcrystalline wax/cera microcristallina, cire microcristaline, kaolin, cholesterol, aloe barbadensis leaf extract, fusanus spicatus wood oil, tocopheryl acetate, linoleic acid, glycerine soja oil, stearyl glycyrrhetiate, bisabolol, silica, propylene carbonate, methyldihydrojasmonate, polyethylene, dimethyloctenol, polyglyceryl-3 diisosterate, pentaerythityl tetra-dibutyl hydroxyhydrocinnamate, phenethyl alcohol
(+- mica, titanium dioxide (CI 77891), iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI77449), chromium oxidehydroxide greens (CI 77288), chromium hydroxide green (CI 77289), bismuth oxychloride (CI 77163) )

Obávám se, že pokud neobjevím něco stejně úžasného, budu muset po dopotřebování vypláznout plnou cenu za nový :-)

11 komentářů:

  1. Nezalézá do vrásek? Do mých tedy bohužel ano a i mě docela vysušoval, takže bohužel :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastnosti se tedy pravděpodobně liší i dle typu pleti, na které je :-/

      Vymazat
  2. vypada hezky, ale taky mi make-up od EL moc nesedi:/

    OdpovědětVymazat
  3. poslusne hlasim, ze ja se zkousenim produktu vetsinou do dalsiho dne vydrzim.. ale spis nez silna vule za to muze moje do nebe volajici lenost a nechut se odmalovavat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já doposud všude víceméně četla o té masce, ať už míň či víc, tohle je snad první recenze, kde se dočítám, že maskoidní není. Mno, co už. Člověk se stále něco učí. A vlastně je to i dobrá zpráva.
    Pobavilas mě, jako obvykle, nejvíc vede asi "forever young mód", hlavně asi proto, že můj obličej si ho také vzal za své. Ok, na young možná mám ještě nárok, ale teen už dávno ne :D Doufám, že se to v rozumné době spraví, abych nebyla nucena tohohle makeupového pracanta taky nasadit 8-)
    Jo a asi se začtu konečně víc do NYXu, aby mi takovéhle záležitosti neutíkaly... 8-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nanáším ho vlhkou houbičkou, takže se dá rozťupat do fakt dost přirozeného efektu. Chce to pracovat rychle - dost fofrem si sedá a jak člověk někam naplácá větší vrstvu, nedá se s tím už moc udělat. Nicméně je to otázka cviku :-)
      No moje pleť už nějaký ten pátek spadá do skupiny "prevence vrásek a péče o ty první", ale krom nich tedy mám i ty pupínky. Fakt paráda !
      A Mooří Nyxí klub najdeš zde - http://www.nyx.cz/index.php?l=topic;id=7866

      Vymazat
  5. tak ten vypadá opravdu dobře ... škoda, že mi akce utekla ...

    OdpovědětVymazat
  6. ano ja vydrzim dokonca aj niekolko dni dokym dominam to otvorene nikdy nemam otvorene 2 makeupy alebo 2 denne kremy,som proste macher :D

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj pozývam ťa na moju GA kde možeš vyhrať baleu i essence :)
    http://mimslady.blogspot.sk/2013/04/prva-giveaway-na-uvitanou.html

    OdpovědětVymazat
  8. Mohu se zeptat, kde se výprodej konal? :)

    OdpovědětVymazat