pondělí 6. května 2013

Hip hip hya!

ElishaCoy - MOIST UP Super Hyalurone Cream








 Kyselina hyaluronová (konečně jsem se, mimochodem, naučila vyslovit to bez uzlu na jazyku) je  glykosaminoglykan, tvořící jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Krom toho, že tvoří obaly některých vajíček, vyskytuje se též v lidském organismu a to třeba v očním sklivci, tekutině obklopující klouby a...a ...a v kůži. Výborně váže vodu, brání prostupu virů a dík produkci cytokinů má příznivé účinky na případné záněty. Z toho plyne, že pro kosmetické účely by to měl být hotový zázrak. Slyšela jsem o ní a jejích účincích samozřejmě nesčetněkrát, ale až nedávno mě posedla myšlenka, že si pořídím něco s jejím obsahem. Jelikož fascinace korejskou kosmetikou neustupje, zalovila jsem v těchto vodách a před pár dny ke mě připlul Moist Up Super Hyalurone Cream od ElishaCoy.

První dojem byl rozhodně příznivý, obal s květinkou působí seriózně a hezky, skleněná dóza též a špachtle je praktická věc pro ty, kdož se v krémech nechtějí hrabat prsty. Já s tím problém nemám, než do krému sáhnu, myju si ruce, ale i tak špachtle potěšila. Dojem číslo dvě už tak radostný nebyl - vůně je jemně květinová, avšak s lehce zatuchlým ocasem. Po chvíli googlení jsem se uklidnila, že to není chyba nýbrž vlastnost a i když bych se bez ní samozřejmě obešla, byla jsem ráda, že krém nehodím do koše, ale nanesu na obličej. V průběhu aplikace zatuchlinoocas vyprchá, takže se vlastně nic neděje.
Konzistence zázraku je gelová a při roztírání taje, takže po pár přejetích prsty po pleti vtíráte téměř tekutinu, která se velice rychle vstřebá. Gel jsem překřtila na sperma jednorožce - je růžový, na špachtli tekutě třaslavý a ten lehce znepokojující pach....



Gel skutečně skvěle hydratuje a výborně si rozumí i s oběma mými make-upy a CC krémem (o kterém bude příští post) - nekonají se žádné sražené cucky, mapy či jiné neplechy.  Hodlala jsem mu tedy udělit hodnocení osmi bodů z deseti, neboť skvěle zvlhčuje a divně voní. Ovšem !
Po pěti dnech používání na mě dnes ráno ze zrcadla koukala pleť, která nebyla tak úplně moje. Póry byly o něco menší. Ty jemné vrásky, které už mám kolem očí (už mi lááásko není... dvacet let... už mi není... ani dvacet pět...) byly téměř neznatelné. A ty počínající vaky pod očima taky nebylo tak pracné zamaskovat. Ostatně i mé, odjakživa výrazné (a s přibývajícím věkem se prohlubující), nosoretní rýhy byly poněkud vypnutější. Chvíli jsem nad tím přemýšlela a jediné, co mi z toho vylezlo bylo, že tahle kyselina skutečně funguje.
Nevím, zda takhle fajnové účinky má každý krém, který jí obsahuje, nebo je Moist Up zázračnější než jiné, dávám mu ale každopádně devět a tři čtvrtě bodu :-)

17 komentářů:

  1. Ahoj :)..tak to vypadá fakt lákavě..a jak vypadá složení? Obsahuje silikony?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po složení zatím pátrám, taky mě to zajímá. Pokud umíš korejsky, ráda ti to vyfotím :-))) Zatím jsem se popisu složení v nějakém mě známém písmu a jazyce nedobrala, nicméně popisky uvádějí, že je to poměrně přírodní a musím říct, že silikonový pocit z toho nemám. Na pleti se to jako silikon rozhodně nechová, neudělá to kluzce sametovou pleť a velice rychle se to vpije, takže jsem téměř ochotná se vsadit, že silikony to nepotkalo.

      Vymazat
    2. Nefoť :D..myslela jsem si to, že tam bude složení beztak jen v korejštině. Tak to by bylo moc fajn, kdyby to vyhlazovalo a nemělo silikony :). Tak pak podej report třeba ještě po vypotřebování krému jestli se stav pleti stále zlepšuje :), když se Ti bude chtít

      Vymazat
  2. chci sperma jednorožce! :D zakládám si k vibračnímu pudru

    OdpovědětVymazat
  3. Sperma jednorožce, to na trhu chýbalo:D ale teda naozaj ten krém vyzerá celkom dobre a ak naozaj funguje tak super!!!
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  4. Sperma jednorožce, to mě tedy "probralo" :))
    Zrovna tak medituju, že bych potřebovala nějaký lehký krém, takže vypadá to, že mám žhavého kandidáta ;)
    Je super, že někdo píše tipy i pro nás, kterým už není "dvacet" ;)
    Díky :)
    Iwi Sluníčko B.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím prozradíte realnou cenu
    dost by mě zajímalo proč na ebay jsou od top seller ů za bratru 7000 a od běžných kolem 600kč v přepočtu
    díky Prorsum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bohužel netuším. Mám svoje oblíbené prodejce a od jiných v podstatě nenakupuji.

      Vymazat
    2. takže vy jste ho pořídila tak nějak za ten zlatý střed?600 až 1000kč?
      díky
      P.

      Vymazat
    3. Aktuálně ho můj oblíbený prodejce má za cenu pod 400,-
      http://www.ebay.com/itm/ElishaCoy-Moist-UP-Super-Hyalurone-Cream-50g-BELLOGIRL-/290922574802?pt=US_Skin_Care&hash=item43bc5633d2
      Našla jsem i o cca. 50 Kč levnější - prodejce je hodnocen jako "top rated seller", takže ač s ním nemám zkušenosti, nebála bych se objednat.

      Vymazat
    4. ...zlatá tedy pale...:)
      děkuji moc
      Prorsum

      Vymazat
  6. Jinak jste opravdu krásná ta holá lebka si žádá krásné obočí to jste vypilovala a přítel afroameričan?chápu to správně...krásný kontrastní pár
    Prorsum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a děkujeme za pochvalu :-)
      S obočím nedělám vůbec nic, neboť to neumím, zaplaťpánbůh roste nějak rozumně samo :-)
      Přítel je holanďan - narozen už v Holandsku, rodiče jsou z holandské kolonie, Surinamu.

      Vymazat