čtvrtek 23. května 2013

Mizon - Multi Function Formula SNAIL RECOVERY GEL CREAM

důvěrně mnou nazývaný "slimák".









 Jak určitě víte, čištěný šněčí sliz je v asijské kosmetice velký hit. Dá se pořídit ve formě gelů, přidaný do krémů, Skin79 vyrábí s jeho obsahem populární BB krém ve slušivě bílé pixle.


Šnečí sekret se získává od naprosto běžných zahradních šneků a obsahuje polymery.
 A polymery se při schnutí smršťují. Nanesení na pokožku tedy způsobuje její vypnutí. Dalším plusem šnekslizu je značné množství proteinů, antioxydandtů a molekul kyseliny hyaluronové. Celý ten koktejl pleť stimuluje k tvorbě kolagenu a napravuje následky působení volných radikálů. Což zní rozhodně skvěle a šneky to předurčuje k boji s projevy stárnutí pleti. Všichni víme, že prevence je lepší, než boj s následky její absence a věk už na protistařeckou péči mám, jednu malou tubu šnekogelu jsem tedy zakoupila. 45ml gel-krému od Mizonu mě stálo rozumných $6.32.


Ten obal se mi líbí -vesele ztvárněný šnek a růžovou taky můžu. Certifikát KFDA zní pěkně, ale nešla jsem tak daleko, abych pátrala po tom, co to KFDA je a zda to má nějakou váhu. Dobře to ale vypadá, to jo :-) Jak napovídá název, jedná se o krémový gel, nebo gelový krém - jak je ctěná libost. Já bych to tedy označila za gel, nic krémového jsem nepozorovala. Vůně téměř nula, až na slabý závan pachu alkoholu. To mě úplně nenadchlo, denaturáku se snažím v kosmetice vyhýbat. Ale co, řekla jsem si, 74% je slimák, snad to do stovky nedohánějí jen tím alkoholem. Mléčně zbarvený gel se aplikuje snadno (konzistence je lehce tající) a do pleti se vsakuje rychle - během dvou minut mizí pocit ulepenosti, který jsem u něčeho, co obsahuje šněčí sekret, tak nějak očekávala.

 Ve chvíli, kdy se produkt vsákne a oschne, nastane malý zázrak. Pleť je viditelně napnutější. S pružnou pletí v osmnácti bych to neocenila, teď už mi to ale udělalo radost.
Skvěle na tom drží BB i CC - hezky se po ošetřené pokožce rozmazávají, necuckuje to, nemapuje. Byla jsem při včerejší první aplikaci nadšená.

A tady to začne....

Nadšená jsem byla do chvíle, než jsem si cestou na schůzku, zhruba tři hodiny po ranní hygieně, uvědomila, že mě svědí brada. Jakmile jsem v půl páté odpoledne v předsíni potkala zrcadlo, málem mě jeblo. Hledělo na mě cosi, co jsem na obličeji neměla snad ani v šestnácti, kdy mě pubertální pleť přiváděla tu k sílenství, tu k slzám.

Nejedla jsem nic nového, nebo takového, o čem vím, že jsem na to občas alergická (kupříkladu račata. Tři roky jich baštím čtvrt kila denně bez následků, pak přijde den, kdy sním jedno a jazyk se mi nevejde do úst).
Nenacházím se v období měsíce, kdy zvýšenou mastivost a sklon k pupenům registruji již řádku let.
Nezkouším jinou novou kosmetiku - v jednu chvíli zkouším vždycky jednu věc, abych měla případně přehled, co mě zprasilo.

Na kvalitu šněčího sekretu (a následně i na kvalitu věcí z něj vyrobených) má vliv několik faktorů - roční období, jídelní menu slimejšů i životní prostředí. Zjevně mám gel ze slimáků, kteří v sibiřské kose pojídají papundekl nebo korejské speciality od mistra Babici, ubytování v domku z azbestu s eternitovou střechou, hlídáni brutálním otrokářem švihajícím jim nad tykadly bičem s řevem "žerte a slizte, mrchy líný!!"
Protože jinak si tohle neumím vysvětlit !












28 komentářů:

  1. Me to prijde spis jako alergicka reakce nez akne... Navic pokud to svedi... Lup tam jeden Zodac :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky neříkám, že to je akné :-) Prostě jsem se po šnecích brutálně osypala pupenama s hnisem uvnitř a takový report podávám.

      Vymazat
  2. Uff, to je teda škaredá reakce, snad ti to brzo zmizí. Já se těmto "specialitám" raději vyhýbám, protože moje pleť reaguje špatně na kde co.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má pleť toho snese poměrně dost, tohle pro ní ale asi bylo moc radosti..

      Vymazat
  3. Tak ten poslední odstavec mě nemálo rozesmál :D. Jak to tak sleduju, tak ten šnečí sliz je dost reaktivní..hodně blogerek si stěžovalo (Rendy, Meduňka atd.), že se po jediné aplikaci šnečího bb osypaly! A v BB bude toho slizu určitě mín jak tady..Ale vim, že taková Plum si snečí krém pochvalovala..no já to asi riskovat nebudu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to bude jako se vším - já třeba nemůžu BB od Skin79, po nějaké době mi začaly na obličeji páchat něco podobného jako tenhle gel. A to mě velmi mrzelo, co se efektu, krytí a výdrže týče, byla jsem s nimi moc spokojená. Teď tu mám od SkinFood a Misshy, tak počkám, až se mi zahojí tenhle bordel a vrhnu se na ně. Dle mě dostupných informací by měly být fajn :-)

      Vymazat
    2. konečně (!!!!!) se mi podařilo na ten skinfood napsat recenzi.. přiznávám, že už jsem ani nedoufala :)
      http://pinningup.blogspot.cz/2013/05/skinfood-good-afternoon-honey-black-tea.html

      Vymazat
  4. Tak z toho posledního odstavce sem se normálně smíchy rozbrečela :D :D
    Jinak asi sem sebevrah, ale možná bych ten gel/krém zkusila... BB s tímhle extrakten sem zkoušela a nebýt té růžové barvy tak mi i sednul:)A měla jsem krém od Eliciny, kde je toho sekretu z hlemýždě 80% a ten sem si nemohla vynachválit! Přitom mám extrémně citlivou a problematickou pleť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bald.and.pale@gmail.com - napiš mi adresu, ráda ti ho pošlu. Věřím totiž, že si prostě nesdl s mou pletí, ne že je to sračka z podstaty, takže budu ráda, když někde udělá užitek :)

      Vymazat
    2. Zabaleno, nadepsáno, zítra bude vrhnuto do chřtánu pošty :-)

      Vymazat
    3. Díky, díky, díky :) Určitě dám vědět jak to dopadlo :) Případě, že dopadnu jako ty, tak bych je žalovala, že tam dávaj prošlý slimejše :D

      Vymazat
  5. Taky ho mám - už asi týden ho používám na noc a zatím nic moc. Nijak jsem se z něj neosypala, jen když ho nanesu, začne mě svědit ucho (kam si ho ale nemažu, takže to nedává moc smysl :-)). Chvilku po nanešení cítím, že to "něco" dělá, pak už radši usnu, protože to moc nehydratuje a musela bych přes to máznout ještě něco. A že bych měla nějak zvlášť vyhlazenej ksichtík se taky nedá říct. Ale zkusím mu dát ještě šanci a uvidím, jestli na mě jednoho krásného rána koukne ze zrcadla osliznutá mladice :-)

    OdpovědětVymazat
  6. no nejdriv to znelo ok, ale pak!tyjo to bych to hned hodila do kose!snad ti to brzy zmizi!!
    rada bych te ke mne na blog pozvala na giveaway o kabelku z Italie!:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Již jsem se zúčastnila, minulý týden :-) Docela by se mi hodila :-)

      Vymazat
  7. Na tyto případy je nejlepší Jarishuv roztok z lékarny za par korun. Když mi nesedne nový krém a objev se vyrazka je to učineny zazrak;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarishe kupuju doslova na litry - použávám ho já i atopické dítko :-) Dnes jsem si z něj udělala obklad, tak doufám, že zabere rychle !

      Vymazat
  8. "žerte a slizte mrchy líný" :DDDDDDDDDDDD

    reakce teda bleh, by mě nasralo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky že nasralo, byla jsem sprostá jak
      .. jako já ! :-)

      Vymazat
  9. Tyjo! To je mi te lito, takovej blevajs na obliceji.. :o( ja presne tohohle slimejse mam uz druhe baleni a jsem z nej nadsena!! A pritom muj xicht je na ledacos docela haklivej.. no asi jsem byla v minulem zivote snek :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja verim, ze mi jen nesedl, ze to neni blby vyrobek z podstaty :-) Ale o tech nedobrych vecech se taaaak dobre pise... :-)

      Vymazat
  10. Teda ten začátek článku vypadal fakt slibně a pozitivně :), ale ten závěr - teda to je mi Tě opravdu líto zažít takovou reakci - jestli oni Ti šneci nebyli líznutí Fukušimou nebo co :-D anebo prostě to, co sedne Asiatkám nám ne? Každopádně mám doma vzorek šnečího BB a teď fakt nevím, jestli si ho někdy "obleču"...

    OdpovědětVymazat
  11. Tak kdyz toto vidim, tak sneky radsi jen po burgundsku :)

    OdpovědětVymazat
  12. No ty bláho, to je mazec! Já těm slimáčím věcem vůbec nějak nedůvěřuju a tohle to teda vůbec nepodpořilo :( Ač na alergie netrpím, tak asi nebudu nic pokoušet... ne ne, kdepak, slimáci v kosmetice maj u mě zavřený dveře!
    Klobouk dolů před tvým ostrovtipem i v takovéto situace, je mi tě líto ale zasmála jsem se, u otrokáře jsem se upřímně rozesmála :DD
    Přeju brzké uzdravení kůže!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se tomu taky směju, ostatně to má i pozitivní efekt - asi s těmi pupenci vypadám mladší, tuhle jsem si kupovala plechovku Pardál Ovo bezinka, na vyzkoušení (radlery já můžu) a paní pokladní si vyžádala občanku na důkaz, že jsem již skutečně plnoletá. Janek, který vytrvale opakoval "maminko, já bych prosil žvejkačku, maminko, žvejkačku, prosím, maminko !!" jí jakožto důkaz evidentně nestačil. Přičítám to aktuálnímu pubertálnímu vzezření, i když už to značně polevilo :-)
      A otrokáře v hlavě úplně vidím, něco na způsob těch, kteří šéfovali na stavbách pyramid :-)

      Vymazat
  13. Tomu teda říkám reakce. Já právě v posledním článku (http://mitsuuko.blogspot.cz/2013/06/no-fuj-velebnosti-to-je-hnus-co-delat-s.html) řeším něco jako sluneční alergii a teď marně přemýšlím, co je horčí - jestli pár pupínků, které se bez nípání dají docela vyléčit, ale je to sakra vidět a pěkně to naštve, nebo volezlé rty a nestále svědění a pálení =/ No, musím o tom ještě chvilku přemýšlet =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za me jspu vetsi peklo olezle a palici rty. To bych se vobratila na ruby. Kdyz se stane, resim to medovym balzamem a vrstvou kosmeticke vazeliny na noc.

      Vymazat
  14. já používám šnečí krém od Mizonu a jsem maximálně spokojená..prvních pár dní používání byl ale docela extrém..hodně se mi zhoršila pleť, ale vydržela jsem krém používat dál a pak se to o 90% zlepšilo a nedám na něj dopustit.Někde jsem četla, že se tímto způsobem může pleť čistit, takže je asi někdy lepší zkusit počkat.Za mě šnek super, pomáhá mi :)

    OdpovědětVymazat