čtvrtek 9. května 2013

SkinFood Vita Water Drop CC Cream

Dubnová novinka od SkinFood











 BB krémů jsem měla zhruba dvacet a v podstatě všechny jsem měla ráda, některé dokonce velmi. Kupříkladu bělící-opravný od BRTC nebo kaviárový Hanskin. Bohužel mi začaly s pletí dělat nehezké věci a jelikož už takhle mám sklony k akné, musela jsem se s nimi s těžkým srdcem rozloučit. CC krému jsem ovšem, samozřejmě, neodolala, kór když jsem od SkinFood nic jiného zatím nezkoušela, že.

Novinka v sortimentu SkinFood je dostupná ve dvou variantách - Smile Water Drop a Shy Water Drop. Nepodařilo se mi vypátrat, jaký je v nich rozdíl, sáhla jsem tedy po té, jejíž obal se mi více líbil. Abych byla upřímná, nijak extra mě neoslovuje ani jeden, ale usměvavá varianta kapky se mi nelíbí ještě o něco víc, než ta stydlivá, takže šanci dostala bílá tuba. Oceňuji pumpičkový aplikátor a doufám, že setrvá ve funkčnosti, protože bych tubu nerada pižlala a obsah do něčeho stěhovala, navíc aplikátor vyplivuje přesně to potřebné množství krému. Překvapivá je vůně - je velmi nekosmetická, cítím rozmarýn a citrón. Pro milovníky bylinkových vůní moc příjemná !


Účelem krému není zakrytí velkých nedostatků, jako jsou pupeny, ale barevná korekce pleti. Jelikož matlat se s vysoce krycím make-upem se mi denně nechce, navíc v létě je to skutečně opruz a po pár hodinách ve třicetistupňovém vedru vypadám hůř, než když na obličeji nic nemám, je fungující něco, co sjednotí barvu pleti, přesně to, co chci. Zřetelné gigapupeny a stroupky těch rozhrabaných mi v podstatě nevadí - smířila jsem se s tím, že nádhernou pleť bez nich nikdy mít nebudu a dospěla k poznání, že pokud alespoň zbytek pleti není flekatý, známky puberty v podstatě nejsou taková hrůza, jakou se zdají být. Najít něco, co přirozeně sjednotí barvu pleti je ovšem problém, takže jak to zvládá tenhle CC?



Nečekaně skvěle. Kdo četl beauty blogger tag, tuší, jak mocné utrpení pro mě je zveřejnit fotku, na které na obličeji nemám nic než to, co mi příroda nadělila. Nebojím se říct, že od povrchní pizdy, jako jsem já, je to přímo oběť ! :-) Pro posouzení, co stydlivá kapka umí, je to ale nezbytné. Nuže tedy...

Začervenání, flíčky, nestejný odstín pleti. Málokdo má tu kliku, že naboso na sobě nic z toho nepozoruje. Pro nás ostatní je tu ale SkinFood Vita Water Drop CC Cream, protože s vaší pletí provede toto...


 Po vklepání (únavné, ale je to fakt nejlepší metoda aplikace - když si pustíte nějakou ostřejší muziku, jde to veseleji :-) ) vypadá pleť násobně lépe. Jedna vrstva, žádný pudr. Ke konci dne se sice bez přepudrování poněkud lesknu, ale takovým tím asijským způsobem - jednolitě, asi jako nablýskané jablko a překvapivě musím říct, že mi to ani moc nevadí. Točí mě, když mám olejnaté tváře a čelo, ale u tohohle je vidět, že je to záměr a vypadá to docela svěže. Pokud na to náladu nemám, v klidu se napudruji - s pudrem se CC nepere, netřeba se tedy obávat žmolků a nánosů. Krém výborně hydratuje a v kombinaci s jednorožčím séměm zlepšuje vzhled pleti i po odlíčení. Nenapadlo mě, bohužel, začít fotit před začátkem používání obého, budete mi tedy muset věřit, že před týdnem byl bosý stav mnohem, mnohem horší pohled :-)

Jednoznačných deset bodů z deseti !












27 komentářů:

  1. očividně na tom nebudeš ještě s povrchností tak špatně, to já bych to nedala :DD

    ale výsledek dobrej, zapisuju do širšího kuplistu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musim rict, ze vysledek me fakt pozitivne sokoval :-)
      Ad povrchnost - maluju se i kdyz jdu jen pro zvire do skolky, jako ted....

      Vymazat
  2. Když já pořád nevím, jaký je rozdíl mezi BB a CC krémem. BB používám, ale z té široké nabídky jsem si vybrala tak 3 a z toho vyzkoušela jeden :)...obdivuji, že jsi jich tolik vyzkoušela!! Máš možnost srovnání....Obdivuji Tvůj sestřih vlasů (byť to není hlavní téma článku :). Já takový taky jednou měla...ale nedobrovolně..A nic si z toho nedělej - povrchní jsme tady všechny - Ty jsi to zvládla na 1 s hvězdou !-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji. Momentalne mam vlasy o zhruba centimetr delsi, nez mam rada, odesel mi strojek :-(
      Nedobrovolny sestrih tohoto druhu musi byt ovsem peklo a soucitim s kazdym, koho to potka.
      CC je color corection, BB je blemish balm

      Vymazat
  3. Smile je na normální pleť, Shy na zčervenalou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ! :-) tak to jsem dík náhodnému výběru zvolila správně :-)

      Vymazat
  4. Wow, tak to je skvělý efekt! A gratuluju k odvážnému rozhodnutí uveřejnit nahou fotku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stalo me to znacne sebezapreni, ale rikala jsem si nakonec, ze i kdyz se odlicim, mam lidske rysy, rodina predemnou o vikendech neubliva, tak co :-)))

      Vymazat
  5. Páni, s tvou pletí to udělalo opravdu zázrak :) a protože nenalíčená vypadá moje pleť hodně podobně, jako ta tvoje, tak by to mohlo fungovat i na mě. Takže se po něm určitě poohlédnu :)

    http://secretofsparkle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za těch osm liber to rozhodně stojí ! :-)
      http://www.ebay.co.uk/itm/SKINFOOD-VITA-WATER-DROP-CC-Cream-Frorid-Water-Drop-30g-Free-Shipping-/230964990731?pt=US_Makeup_Face&hash=item35c696130b

      a ten druhý zde:
      http://www.ebay.co.uk/itm/SKINFOOD-VITA-WATER-DROP-CC-Cream-Smile-Water-Drop-30g-Free-Shipping-/230962514671?pt=US_Makeup_Face&hash=item35c6704aef (o čtyři libry dražší, nevím proč, asi je ještě více nejspeciálnější :-) )

      Vymazat
  6. Dělá hezký efekt a taky ten obal je roztomilý, kouknu se na něj v e-shopu :).
    Malamacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je krasotné! Obal, ale hlavně ten efekt na pleti. Já jsem z ebay ještě nikdy nic nekupovala, ale kvůli Tobě chci tento CC krém a ten vibrující pudr, možná taky sperma z jednorožce! :-) Ale jinak, můj aktuální seznam kosmetických (splnitelných) přání najdeš u mě na blogu :-).

    P. S. odstraňovač celulitidy pilně testuji a recenze bude!

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Je to světlem nebo je dost ošklivě maskoidní? Tak hroznou pleť zase nemáš, abys potřebovala tolik krytí. Jestli tě trápí sem tam pár pupínků...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude světlem, efekt je hodně přirozený. Pupínky mě tolik netočí, barevné nejednotnosti velmi.

      Vymazat
    2. No, ale zase kolik lidí má od přírody naprosto jednotnou pleť. Začervenání mi připadá normální. A na většině lidí i hezčí, protože právě přirozenější. (A mnoho žen si ho taky dovyrábí i proto tvářenkama. :-) I když tady asi ta fotka skutečně klame, že mi to přijde téměř mrtvolně sjednocené a matné. Křídově bílá kůže se mi líbí jen v kontrastu s tmavými vlasy na zimních typech. :-) Což asi nejsi, pokud je to, co je na fotce vidět, tvoje barva vlasů. :-)

      Vymazat
    3. Není :-) A vlasy běžně nemám, už jsem zase lysá.

      Vymazat
  9. Jéé, ten se mi líbí! Takový bych fakt upotřebila, jelikož občas si přijdu flekatá jak takový ty pouštní maskáče (víš co myslím, ne? takové ty světle béžově s tmavšími béžovými a hnědými fleky...). No, ale pochopitelně si počkám, až bude někde k dispozici složení, na cosdna.com je jen jeden záznam a to nevím, zda je ono.
    Každopádně zaujalo a tobě píšu 1* za odvahu, se cení! ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  10. Já už na všechny tyhle abecední zkratky zanevřela, ale ty jsi mě nahlodala, že to může fungovat, takže popřemýšlím a uvidíme. Jinak v zahraničí už jdou do boje s DD krémy. Více info zde: http://fashiontasteshop.blogspot.cz/2013/05/dd-cream-ano-je-uz-na-svete.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postrehla jsem :-) cekam na FF - Fucked Face :-)

      Vymazat
    2. Tak tento koment o fucked face me rozsekal :-):-D:-D:-D

      Vymazat
  11. Vypada uzasne! A prosim o upresneni, ta barva je do zluta? Nebo je v ni i naznak ruzove? Dekuju moc za odpoved. Kami

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek a ještě lepší krém.Můžu se jenom zeptat-takto krátké vlasy máš dobrovolně nebo jsi po nějaké vážné nemoci?Promin jestli je to moc osobní.Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Zcela dobrovolně. Na fotce je mám, na mé poměry, dlouhé. Stříhám to na 0mm, pro mě ideál. Nicméně naprosto chápu, že pro ženu, která o vlasy přijde a holohlavost tedy pro ní není dobrovolná, to musí být strašné.

      Vymazat
  13. Tak to chci určitě vyzkoušet :) Já mám tedy dobrou pleť, žádné pupínky, ale trápí mě trochu barevná nerovnost.. takže tohle určitě zkusím, díky za tip :) Jinak sem objevila docela dobrý eshop Skinfood, kdo nerad objednává z ebaye, www.skin-food.cz, kdyby to třeba někoho zajímalo :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to chci určitě vyzkoušet :) Já mám tedy dobrou pleť, žádné pupínky, ale trápí mě trochu barevná nerovnost.. takže tohle určitě zkusím, díky za tip :) Jinak sem objevila docela dobrý eshop Skinfood, kdo nerad objednává z ebaye, www.skin-food.cz, kdyby to třeba někoho zajímalo :)

    OdpovědětVymazat