neděle 23. března 2014

Inlight

Ťuťu obaly. Po krabičce, kterou třímala v rukách Líná matka, jsem skočila radostně.
Bedýnka plná ksichtověcí neobsahujících parabeny, ftaláty, ropu, alkohol, parfémy a SLS - dar týdne. Měsíce :-)















Ty flaštičky jsou prostě boží, takže to byl super dárek i kdyby obsah stál za vyliž kapsu. A navíc je to přírodní a na to já slyším.

Testovací sadička obsahuje čistič, krém, denní olej a květové tonikum, vše vystavěné pouze a jen na přírodních ingrediencích. Nejsem fanatik a jsem schopná na sebe matlat kde co, když si ale můžu vybrat, sahám po věcech, které obsahují co nejméně složek, se kterými někdo co nejméně dělal.
V Inlight výrobcích se vyskytují zejména za studena lisované oleje v potravinářské kvalitě, esenciální oleje, bylinky, bambucké máslo a včelí vosk.

Oleji jsem postižená - v mém kosmetickém šuplíku bydlí zhruba dvaadvacátá generace lahviček s oleji Saloos, ale ve vztahu s nimi jsem hrozná čubka a ochotně jim zahýbám s kdejakou novinkou.
Lahvička s nápisem Daily face oil skrývá sléz lesní (sléz, ne sliz !), šípkový, levandulový, pupalkový a jojobový olej.
Šípkový olej vyživuje a hydratuje, má protizánětlivé účinky a zvyšuje elasticitu pleti.
Levandulový olej miluju. Má pleť na něj reaguje tak, jak by měla - omezuje tvorbu akné a pokud se něco vyskytne a já to rozreju (ano, jsem dobytek), pomáhá rychleji to zahojit.
Pupalkový olej regeneruje a má výrazně hojivé účinky.
Jojobový olej není olej. Je to kapalný vosk s obsahem nenasycených mastných kyselin a vitamínu E, kosmetický zázrak. Je velmi podobný pleti vlastnímu kožnímu mazu, je tedy vhodný pro všechny typ pokožky. Udržuje její přirozenou vhkost, ze suché, citlivé a podrážděné pleti dělá odolnou, báječný je v přípravcích na aknózní pleť.
Výtažky ze slézu lesního pokožku zklidňují a zjemňují.

Láska na první otevření. Vůně tohoto mišungu olejů je pro mě magická a to tak moc, že ho chodím očuchávat i když se zrovna nejdu mazat. Krom toho je tu ten nepodstatný detail, že tohle voňavé zlato se do navlhčené pleti vcucne během několika minut a zanechá po sobě nadpozemskou hebkost bez mastnoty.
Z ceny 975,- za 30ml mi slejzají nehty na prstech u nohou, ale nedá se svítit. Bez oleje výrazně utrpí kvalita mého života.

Kokosový a olivový olej, zelený čaj a rozmarýn, to je Bio čistící přípravek na obličej. Mix kokosáku a olivového oleje čistí jak Savo. Vzhledem ke kokosáku na prvním místě bych se asi bála po jeho použití neodstranit zbytky nějakým tonikem, moje pleť na kokosový olej reaguje jak bejk na červený hadr a během neskutečně krátkého času vyprodukuje neuvěřitelné množství pupínků. Rozmatlání voňavé směsi po obličeji včetně očí se ale stalo mým oblíbeným večerním rituálem, který vzhledem k odličovací síle přípravku netrvá dlouho. Taky vyvedený produkt.

Jestli na něčem ušetřím, tak je to Bio pleťové květové tonikum. Pravděpodobně je fajn, ale množství v lahvičce z testovací sadičky stačí zhruba na dvě použití, takže těžko hodnotit účinky a ještě že tak. Z pachu téhle vodičky mě bohužel příšerně natahuje. Ošetřovat si obličej vodičkou s vůní zahnívajícho sena, tak daleko má láska k přírodninám nejde. Popoisek praví, že tonikum povzbuzuje pleť i smysly. Jo, tomu věřím :-) Pokud překonáte specifickou vůni, směs výtažků z růže, levandule, chrpy a rmenu římského zní velice slibně a vzhledem k tomu, jak nadšená jsem z oleje a odličovače, věřím, že i tonikum je účinné.

K 975,- za olej musím přispořit ještě 1460,- na Bio noční balzám. Moje pleť se totiž za směsku oleje ze semen mrkve, měsíčku lékařského a hořkého pomeranče odvděčuje mým ranním pocitem "heeee? Mě je o pět let míň?! Chci se v tom vykoupat celá !"
Mrkvový olej se hojně využívá v kosmetice pro starý lidi (jak říká IYF), protože má značné hydratační účinky. Všechny věkové skupiny ocení jeho schopnost zamezovat všemožným svědivým projevům a hojivost.
Měsíček lékařský netřeba dlouze představovat - jeho desinfekční, antibotické a hojivé účinky ho řadí mezi kosmetické stálice.
Flavonoidy a esenciální oleje, to je výtažek z hořkého pomeranče. Snižuje otoky, zabraňuje zánětům. Geniální složka.
Stejně jako u oleje, i u nočního balzámu oceňuji specifickou - a moc příjemnou - vůni.

K Bio balzámu proti vráskám jsem se ještě nedostala. Vzhledem k faktu, že i po třicítce bojuju s pletí ala šestnáctiletý hoch, se mě vrásky zatím netýkají a jako prevence zatím postačují oleje. Nemám ale důvod nevěřit, že i vráskobalzám bude boží.

Každopádně dárek v podobě testovací sady (možno koupit za 650,-) mě rozradostnil a naštval zároveň. Dlouho jsem se do nějaké kosmetiky nezamilovala tak rychle a tak moc. Ale kde mám, kurva, vzít ty prachy?! :-)











22 komentářů:

  1. Jo jo, drhne to jak Savo a kde mám kurva vzít ty prachy. Líp bych to asi neřekla. Inlight je prostě boží kosmetika a od tý doby, co jsem jí ukázala doma, už ani to testovací balení nemám:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Zni nechutne dobre jako :D taky chci mit o pet let min, tak doufam, ze na balzam nasetris co nejrychlejc, zajimaj me dlouhodoby dojmy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš mi ho zasponzorovat, pak poreferuju :-))))

      Vymazat
    2. Očekávám docela slušnou sumu po zúčtování daní, jestli bude taková, jakou očekávám, jednu z těch věcí si dopřeju.

      Vymazat
  3. Proč já to čtu... Proooč? :D

    OdpovědětVymazat
  4. To zní perfektně. :) Zatím mám ale docela mladou pleť, funguje tedy docela hezky a až tak nezlobí. Takže abych začala šetřit, až na tohle budu ta pravá generace. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja porad bojuju.s tim, ze bych mela predchazet vraskam a pritom muj hlavni problem je, ze se mastim jak psi kulky a bwz pupenu nebudu asi nikdy

      Vymazat
    2. Asi bych s tebou měnila, jednak nebudeš mít jen tak vrásky a jednak mastná pleť + pupínky mi přijde jako lepší kombo než suchá pleť + pupínky...

      Vymazat
    3. Ohledně mastnoty pleti ve vztahu k vráskám si fakt nestěžuju :-)
      Suchá pleť a pupínky musí být velký terno, lituju tě :-/

      Vymazat
    4. Jsem hrdou majitelkou pleti sušší, ale se sklonem k akné (stále ještě), plus citlivé, reaktivní, často zrudnu nebo se mi nadělají červené fleky, spoustu přípravků nesnesu, protože se mi po nich buď ucpou póry nebo zčervenám a obličej mě pálí... (Momentálně díky Bohu za existenci Mixa CC creamu, měla jsem obličej v příšerným stavu.) Mám dojem, že jsem vychytala asi tu nejblbější kombinaci, jakou jsem mohla, protože tak nějak z principu si suchá pleť a pupínky odporují, protože s pupínky se přece bojuje tak, že se vysušuje. :-)

      Vymazat
  5. Ty jo :O Nikdy v životě bych nedala tolik prachů za oleje, které si můžu pořídit jine a levněji a namíchat si z toho x krát víc než testovací sadu.
    To by mě zajímalo, bez urážky!, co vás k tomu vede? Bio, bez parabenů, bla bla, reklama? Nedostupnost olejů v bio kvalitě, bez parabenů atd. to není, těch je všude hafo. Tak co to je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O dostupnosti olejů vím, ale nejsem třeba schopná vychytat jejich poměry.

      Vymazat
    2. "Tolik prachů" je relativní. Někdo tu surovinu musel někde vzít, namíchat, což mu zabralo nějaký čas, pak nacpat do nějakých obalů a ještě na tom chce mít pochopitelně zisk. Taky jsem moc líná na to, abych si domů pořídila deset lahviček olejů a pak se s tím patlala a míchala a věnovala se tomu, radši si koupím hotový produkt pohodlně rovnou připravený k použití i s tím, že někomu zaplatím čas a práci (a pochopitelně i zisk, protože na chleba chceme mít všichni).

      Vymazat
    3. Tak. Třeba takový olej z mrkvových semen v příčetné kvalitě je docela pálka. A tak dále.

      Vymazat
    4. Neříkám, že některá kosmetika předražená není, samozřejmě taky. Jenže nikdy nejde takhle natvrdo porovnávat cenu výchozí suroviny a finálního výrobku. (Olej a olej, jeden olej stojí tolik, druhý olej tolik, tak se to akorát naleje dohromady a sečte.) Když vás to doma baví patlat a míchat a přelévat a skladovat, tak super. Někoho ne a radši zaplatí za tu námahu a ten čas někomu dalšímu. Nemluvě o know how, protože ono to asi taky nebude zas taková sranda prostě to vzít a slít dohromady. (Imho totiž vůbec není dobře vnímat suroviny v kosmetice odtrženě, protože silně záleží na tom, v jakém poměru tam ta věc je a v jakém poměru jsou tam další věci a co to spolu dohromady udělá. S něčím to přeženete a průšvih a stačí trošku ubrat a může vám vzejít naprosto skvělý produkt.)

      Vymazat
  6. Po přečtení článku u Lucky jsem si založila prasátko na tuhle kosmetiku. Po přečtení tvého článku začínám hledat drobné na ulici na zemi aby se plnilo rychleji :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna brejlím na účet, jestli by to přeci jen tenhle měsíc už nešlo...

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Skoro bych si vsadila, že tobě by Inlight mohl něco poskytnout z dobroty srdce :-))

      Vymazat