čtvrtek 8. května 2014

Lily Lolo Mineral Foundation SPF 15 China Doll

Poslední dobou mě ty přírodnosti hodně baví.
















Krémy téměř nepoužívám, moje pleť chrochtá blahem s oleji, přírodní věci jí zjevně dělají dobře. I před měsícem jsem naznala, že půl roku přemýšlení nad koupí minerálního make-upu stačilo a je na čase si ho pořídit.

Bare Minerals je sice sympatická značka, ale aktuálně lehce mimo rozpočet. Sáhla jsem tedy po Lily Lolo, protože jsem se nacházela ve stavu "chci to mít odpoledne v ruce, ne týden slintat u schránky" a v BIOO mají od Lily téměř všechno. Osobní odběr je varianta, kterou miluju a příjemné slečny prodavačky jsou třešnička na dortu radostného ponechávání výplaty v tomhle obchodě.
Po prozkoumání swatchů jsem usoudila, že porcelain pořídím na zimu, před jarem a létem uživím spíše china doll, který je neutrální jak Švýcarsko, tedy bez studeného či teplého podtónu. Na Lily Lolo paletě jde o druhý nejsvětlejší odstín.

Jasněže jsem ho musela vyzkoušet hned, jak jsem dorazila domů :-)
A musím říct, že jsem se zamilovala.





Aplikace velice jemného, sametového prášku je snadná - odsypat do víčka, vymáchat kabuki štětec a krouživě šmejdit po obličeji. Krytí je velice slušné, ještě pořád mě překvapuje, že něco, co vypadá jako pudr, dokáže zamaskovat většinu neduhů, kterými má pleť trpí. Jasně, ze Střihorukého Edwarda to chlapce s pletí nemluvněte neudělá, ale na maskování červených fleků a sem tam pupen to funguje.Vyhlazuje jemné linky, zneviditelňuje rozšířené póry a nedelá efekt masky a to ani v případě vrstvení.
Mile mě překvapuje též výdrž - v kanclu jsem úúúúžasná ještě zhruba v poledne, což je- vzhledem k faktu, že se líčím kolem páté ranní - hodně dobré skóre. Pokud nedřepím v práci, kde je prostě divný vzduch a sucho - to se pleti pochopitelně moc nelíbí - vypadám poměrně dobře ještě kolem sedmé večer.






Složení tohle zázraku je čistě přírodní a Lily se pyšní certifikátem Leaping Bunny, takže máte sychr, že ani make-up, ani jeho složky se nepotkaly s žádným testovacím zvířátkem.





Před pár dny jsem od kamarádky dostala i zelený korektor a taky (nutně, samozřejmě) potřebuju pudr a tvářenku :-)

34 komentářů:

  1. já mám EDM (taky z Biooo :), krásně mi sedí Linen, ale pupence mi to úplně nezakryje, rozhodně ne jako tobě. škoda, že LL nemají taky ty mini balení, do plného bych bez vyzkoušení nešla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam takovy pocit, ze jsou pomerne vzorkove ochotni... ;-)

      Vymazat
    2. já objednávala na uk stránkách vzorky a pak taky na 1 českých jsou, ale to přepálené poštovné 95 mě fakt odradilo objednávat z českých...

      Vymazat
    3. Mám pocit, že v Bioo.cz jsou ochotni odsypat vzoreček. Mají prodejnu dole v Kotvě.

      Vymazat
    4. to je super pro pražáky, ale my to máme daleko :D ale zrovna příští víkend si asi jedu pro celé balení :) za kulturou a kosmetikou :D

      Vymazat
    5. Budu držet palce, by ti sedl :-)

      Vymazat
    6. Pokud ti barevně sedí od EDM linen, tak ti bude od LL pravděpodobně sedět odstín blondie. Vyzkoušeno, vybíraly jsme hodně dlouho s hodnou slečnou prodavačkou na prodejně v Kotvě. EDM je jenom o mini malý fous tmavší než blondie :-) V Biooo prodávají i minibalení za pár desítek korun, tak si odstín můžeš nejprve ozkoušet.
      A je pravda, že EDM kryje méně než LL, EDM používám, jen když mám dobrou pleť.

      Lucie

      Lucie

      Vymazat
  2. Nechápu, jak jsem bez Lily mohla tak dlouho žít.. :o))
    MMU používám už docela dlouho, ale stejně se mi stýskalo po klasických makeupech (přestala jsem je používat, protože jsem po nich pupencovala..) a tak mi to nedalo a nedávno jsem ho po dlouhé době natřela na obličej a za chvíli jsem ho drhla dolů.. ten silikonový nános mi strašně vadil.. jak si člověk jednou zvykne na Lily, není cesty zpět :D

    Pusu entitě! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lily miluju a, pochopitelne, musim poridit pudr a jine nezbytnosti :-)
      Entita trucuje doma pod dekou, az se vratim, vyridim ji to :-)

      Vymazat
  3. Měla jsem ho, přesně i tento odstín. Ale mně by pupínek nikdy takhle nezakryl :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to bude rozdilne dle pleti, me - jak vidno - kryje bajecne

      Vymazat
  4. Tenhle make up jsem hodně chtěla vyzkoušet, ale pak mě hodně odradilo to, že je sypký, tak snad časem, pač ten výslednej efekt na pleti vypadá super
    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Procpak ti vadi sypky? Me se se sypkymi vecmi pracuje lepe, nez s tekutymi.

      Vymazat
  5. Tohle musím zkusit! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Minerály jsou super :). Od Lily Lolo mám vzoreček, ještě jsem nezkoušela, ale vrhnu se na něj.

    OdpovědětVymazat
  7. to zní dobře, taky jsem už o minerálním makeupu uvažovala, teď si vystačím se samotným pudrem, ale možná ho zkusím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem používala jen pudr, když jsem vyházela BBčka a tekuté make-upy

      Vymazat
  8. Mám ho v odstínu Porcelain a už ho nedám z ruky! Je skvělý a úžasný a nejspíš i bezedný, jelikož ho používám zhruba 9 měsíců a ještě mi tak čtvrtina zbývá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To čtu hodně ráda, protože ho mám měsíc a taky mi přijde, že neubývá a líbí se mi, že i po třičtvrtě roce neuvidím dno :-)

      Vymazat
  9. Měla jsem odsypek, a až na to, že úplně neseděl odstín, tak s vlastnostmi jsem byla víc než spokojená, plánuju vybrat lepší odstín a jít do toho. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja zkousela mineralni mu jen jednou, ale hrozne vysusoval :/ jsem ho pak pouzivala na leceni=vysusovani bedaru, lol

    OdpovědětVymazat
  11. momentálně hledám adepta na nový - no vlastně nevím :D jsem otevřená možnostem, takže zkouším vzorečky makeupů, bbček, i od minerálu tu něco mám a to konkrétně značku Everyday Minerals, bohužel mi ale moc nevyhovuje, přijde mi, že je hodně vidět. ale ještě dám tedy šanci téhle značce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem nezkoušela a asi ani nebudu, LL je pro mě ideál :-) Ano, pokud vykradu trafiku, asi neodolám a vyzkouším Bare Minerals, ale pokud tato eventualita nenastane, zůstanu u Lily :-)

      Vymazat
  12. Ja som si tento týždeň na feelunique kúpila so zľavou práve bareMinerals, vyšlo ma na niečo cez 16 EUR, ešte naň čakám a bude to moja premiéra s minerálnymi make-upmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se potom vrať a podej zprávu, na Bare Minerals jsem moooooc zvědavá :-)

      Vymazat
  13. Si vás všecky oddělám z čtečky. Kde na to všechno mám pořád brát?! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde na to mají brát nebohé bloggerky, aby o tom mohly psát ? :-)))
      Klid, někdy příště bude pudr za 39,- :-P

      Vymazat
  14. Já používala loni hodně MU měla jsem EDM v odstínu Linen a nemohla jsem si vynachválit, Lily jsem zakoupila z Anglie ve vzorečcích asi 3 odstíny + pudr, byla tu tuším nějaká testovací sada a měla jsem pocit, že nekryje tolik jako EDM a víc mě to vysušovalo, ale možná to byla náhoda. Zbytky jsem vyhrabala tento týden, že je budu testovat znovu, tak jsem zvědavá. Od loni se mi dost zhoršila pleť, trochu se bojím, že ani ten EDM teď nezakryje, co bych potřebovala

    OdpovědětVymazat
  15. Došlo na něj. Nalíčili mě s ním loni v srpnu a od tý doby o něm dumám, až teď ale došlo na rozhodnutí, že ho potřebuju. Učím se, jak to správně aplikovat; vzala jsem kvůli tomu z ebay i štětec-napodobeninku Everyday Minerals (asi jsem ti posílala odkaz) a asi to půjde, ačkoli mě včera překvapilo, s jakým štětcem mě v Greenwave líčili - velký kabuki ale poměrně hrubý. Jako jo, už jsem slyšela o tom, že na mmu jsou ideální hrubé štětce, ale stejně doufám, že to půjde i s tím wannabe-edm. Makeup mám v odstínu Popcorn a ještě mě Denisa přesvědčila na korektor, bohužel pro mě neměli skladem odstín, takže pro ten ještě zaběhnu příští týden. Chci říct: obvykle nejednám impulzivně a opravdu odcházím z obchodu jen s tím, pro co jsem si přišla, a přesvědčovací řeči na mě nemají účinek; akorát že Denisa nijak nepřesvědčovala, jednoduše mě tak nadchlo, jak s tím nalíčením vypadám, že prostě potřebuju oboje :)
    Dotaz: jak dlouho odhaduješ, že ti to balení vydrží? A jak moc vlastně vrstvíš? Já se totiž trochu obávám, že to nebudu používat hospodárně a vyplácám si to během té doby, co budu na podzim pryč :-P Takže pak jsem asi nahraná :D
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, ještě ho tam tak třetina je. Štětec mám cestovní kabuki od Art Deco a je fajn - také celkem hrubý.

      Vymazat