pátek 29. srpna 2014

Ryor Aknestop - Ochranný krém na problematickou pleť

Ťuťu futrál antijebákového krému - nemohla jsem nekoupit.











Jsem, samozřejmě, strašně zlá a hustá a cool holka. Ale kombinace bílé krabičky, stříbrného písma a fialové květinky... je moc i na zlý holky. Prostě se mi to hrozně líbí (tvl, doufám, že nezmutuju v Prováns bydlenku! Ježišikriste !) a k regálu s krémy jsem se řítila jak meteorit, když jsem krabičky zahlédla. Byla jsem rozhodnutá, že pokud to není šampón, beru to. Jelikož úplně blbá nejsem, tušila jsem, že v padesátce obalu šampón nebude. Mé nadšení po zjištění, že do roztomilého obalu Ryor schoval řadu Aknestop, neznalo mezí. 

Zběžně jsem prolétla složení a jelikož jsem na první pohled neobjevila žádnou zradu, dala jsem šanci Ochrannému krému na problematickou pleť a Zklidňujícímu séru na rozšířené póry. V oslnění krabičkou a ingrediencemi jsem lehce přehlédla informaci, že krém je určen k ochraně pleti před mrazem. Chystala jsem se za pár dnů odletět do Holandska, kde umí být kosa jak sviňa i v červenci, takže to zase takový průšvih nebyl.
Chvílema byla fakt kosa. Nemrzlo, samozřejmě, ale studený slaný vítr byl pro testování ochranného krému značka ideál :-)

  • aqua 
  • isohexadecane - iso-parafin, emolient. Je velmi krémový a přesto nezanechává pleť mastně ublemcanou, naopak sametovou. Nic nenasvědčuje tomu, že by jakkoliv škodil.
  • propylene glycol
  • PPG-15 stearyl ether -  žlutý, olejovitý, neškodný emolient
  • steareth-2 - jeden ze stearethů. Číslo 2 označuje, že soudruzi chemici vzali dvě jednotky ethylen oxidu a stearyl alkoholu a donutili je, aby kooperativně zformulovaly emulzi. Jinými slovy - stearethy se starají o to, aby ostatní ingredience držely pohromadě, což je u krémů často výzva jako blázen :-) Stearethy neva.
  • stearic acid
  • simmondsia chinensis seed oil -  jojobový olej. Oujeeeee. Miluju jojobový olej. 
  • caprylic/capric triglyceride 
  • steareth-21
  • cetearyl alcohol
  • lamynaria ochroleuca extract
  • algae - řasy. Mořský, ne oční. Je jich asi miliarda druhů a asi půl miliardy z nich se používá v kosmetice. Vykazují výsledky coby emolienty, zvlhčovače, antioxidanty, bojovníci proti akné, záruky sociálních jistot. Vtipné je, že některé jsou komedogenní jako prase. V tomhle krému je zjevně použit druh, který tenhle efekt nemá. Tleskám. 
  • dimethicone - chce se mi padnout na kolena, lomit rukama a v slzách řvát "prooooooooooooooč?!" Silikony jsem rozebírala v postu v odkazu. Přiznávám, že při kouknutí na složení v obchodě jsem dimethiparchanta přehlédla, nejsem zvyklá silikony hledat jinde, než na začátku výpisu složení nebo na jeho konci. Kdybych si všimla, nebrala bych, nemám je ráda. V rámci objektivity recenze musím zdůraznit, že ačkoliv mi silikony jindy na pleti dělají totální Sajgon, v tomhle krému mojí pleti dimethicone naprosto nevadí. Čumim.
  • phytosphingosine - patří do skupiny lipidů. Stimuluje tvorbu ceramidů. Phytosphingosine je součástí obranných mechanismů pokožky, krom jiných věcí umí vraždit bakterie. Předurčuje ho to k úspěchům na poli boje proti akné předpoklad to není mylný. Výzkumy též ukazují, že i v jednoprocentní koncentraci působí silně protizánětlivě. Phytosphingosine do každé rodiny!
  • citric acid
  • diazolidinyl urea
  • sodium benzoate
  • potassium sorbate
  • parfum
  • citronellol
  • hexyl cinnamal

O kvalitách mojí pleti jsem se tu zmiňovala několikrát. Někdy vypadám jako patnáctiletý chlapec, někdy jako když mám lepru, většinou jako někdo, komu je přes třicet a má tu kliku, že nemá vrásky a ty nemá proto, že má mastnou pleť. S pupenama. Naprosto dokonalý efekt na mě měly zázraky od Inlightu, který je ovšem lehce mimo dostupnou cenovou relaci. (Mojí. Pokud si můžete dovolit větší polévkovou lžíci oleje za litr, neváhejte ani vteřinu). Pokud máte v peněžence šest dvacek, sáhněte po Ryoru, efekt je téměř totožný. Krém v obalu s pumpičkou (takže do něj nesaháte rukama, nádhera) koupíte v e-shopu, všude možně jinde a třeba v PeMi vám udělají radost graficky odpornou cenovkou, na které se skví totožných 109,-

<tl, dr> Tenhle krém miluju. 

Sérum si, prosím pěkně, rozebereme příště. 



17 komentářů:

  1. Ryor ani smykem, ale jinak jsem se pobavila, bydleno:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem vyděšená a půjdu se zabít ! :-)
      Co ti Ryor provedl? Jsem zvědavá!

      Vymazat
  2. takže zlepšuje akne? cokoli na pupence mohu vyzkoušet, vyzkoušim:)

    OdpovědětVymazat
  3. V popisu tvé pleti se naprosto poznávám. Akorát ta moje má ještě hanebně ucpávavé póry. Jak na tebe prosím tenhle krém působí v tomhle směru? Nedělám si velký naděje, ale co kdyby:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. používám ho spolu se sérem, které bojuje přesně proti neduhům pórů a nemůžu si to vynachválit.

      Vymazat
  4. Jen jeden dotaz: smrdí to jako levandule? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sérum smrdí...eeeeeh....nepopsatelně :-))) Krém voní hezky, jako levandule ale ne. Tak nějak krémovitě :-) levanduli v tom necítím.

      Vymazat
    2. Fajn, to je pro mě totiž no-go :)) asi mám nějaký anti-Prováns-bydlenkovský gen, ale levanduli prostě nesnáším...

      Vymazat
    3. (...teda, na obrázku ji přežiju, ale nesmí být cítit :))

      Vymazat
    4. já jsem s levandulí OK, ale musí být přírodní. Takže kytka jo, chemická levandule neeeee.

      Vymazat
    5. Zrovna mi v mailu přistála zpráva "Řekněte to levandulí" od bioo.cz :-DD

      Vymazat
  5. Chci! Díky za recenzi. Obsesi obalem zcela chápu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Levanduli nesnáším, Ryor byl ok v pubertě (čistokrevně mastná pleť, dneska už bohužel suchá a citlivá).

    OdpovědětVymazat
  7. Fakt super článok :) ja sa ešte len pomaly učím číta všetky tie ingrediencie na obale takže super vysvetlenie

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat