sobota 9. srpna 2014

Zesvětlující rýžová maska

aneb bledost je třeba udržet za každou cenu



Matlat na sebe masky mě baví, dává mi to pocit, že pro sebe něco jako fakt dělám a od každé - samozřejmě - očekávám, že až jí umyju/opadá/oloupu jí/.... vyhrknou mi slzy štěstí, protože "bože já jsem TAK krásná!"
Hned jak nějakou takovou objevím, nepodělím se s vámi tady. Jelikož jsem mamonářská sviňa, podělím se s vámi prostřednictvím předražených kalíšků v luxusních obchodech :-)

Do té doby návod na velmi jednoduchou masku, pomáhající udržet sněhurkovitost.
asi takhle.. 

Přesto, že se mažu padesátkou od hlavy k patě, v létě měním barvu, což mě točí. Chci být bledá, bledší, chci pleť desetileté aristokratické děvenky. Maska, která k tomu lehce dopomáhá, funguje, je-li nanášena denně. Ano, je to trochu vopruz, ale výsledky to nese a to, co na sebe nenamažete, můžete s klidem zkonzumovat. Je to zdravé a kupodivu docela chutné :-)







Nachystejte si

  • rýži - jedno kolik, na masku je potřeba cca. jedna polévková lžíce, ale nechci poznat magora, který by kvůli umixování jedné polévkové lžíce denně sestavoval a následně myl robota :-)







  • mléko - plnotučné. Oproti rýži změna. Polévkové lžíce ho potřebujete dvě











  • med - čím víc domácí, tím víc Adidas. Jedna lžička.












  • šťávu z citronu nebo limetky - tak nějak.. jak to vyjde











Rýži potřebujete ve skupenství pudru. Já si obvykle mixuju dávku tak na deset dnů, s menším množstvím má můj mixér problém. Čím jemnější pudr tím lépe. Rýže se procesu moc nebrání, takže ten kravál trvá jen chvilku.

Na masku pak smíchejte jednu lžíci rýžového pudru, dvě lžíce vlažného mléka, lžičku medu a pár kapek citrónové nebo limetové šťávy. Vymíchejte do co nejhladší kaše, naneste na obličej a nechte působit alespoň deset minut. U mě je maska součástí večerní rutiny po vyčištění pleti, většinou jí na sebe naplácám a jdu umýt nádobí a poklidit kuchyň (nenávidím vstávat a vidět něco ve dřezu a bordel na lince :-) ) Opláchněte vlažnou vodou, hotovo. 
Rýže, mléko i citrusová šťáva mají bělící účinky, med přidávám pro hydratační a antiseptické schopnosti. Mléko pleť vyživuje, ovocné AHA kyseliny z citrusů zase slouží i coby chemický peeling.

Pokud někdo zvoní, otevírejte s vědomím rizika, že se k té bukakke party bude chtít přidat :-)





9 komentářů:

  1. Já to zkoušet nebudu, ale rýže v mixéru mě baví! : D

    OdpovědětVymazat
  2. Já věděla, že mi ta zbylá rýžová hladká mouka přece jen dříve nebo později k něčemu bude :D Snad to nebude velký rozdíl v účinku, nemám mixér..
    Alys

    OdpovědětVymazat
  3. Rýžová mouka by z podstaty věci měla být rozemletá rýže, takže směle do toho :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Desetileta aristokraticka devenka je i muj ideal:D masku zkusim, akorat doufam, ze to mixer prezije, je uz trochu dedusovitej ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžu ti vyfotit můj - na té sekací nádobě zbývají poslední tři centimetry závitu a to ještě ne v jednom kuse... Sestavit to a uvést do chodu je docela výzva a pokaždé se třepu, že je to naposledy :-)

      Vymazat
  5. Konečně někdo jako já!! taky se mažu padesátkou jakmile vyleze sluníčko :-D a naštěstí moc nechodím ven, tak se mi s bledostí i docela daří...

    OdpovědětVymazat
  6. co to dělá s pihama nevíš? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic. Pokusem to ověřeno nemám, ale ksem si téměř jistá, že s pihami to nic neudělá. Není to žíravina,optické zesvětlení pleti u téhle masky je založeno na tom, že ingredience pleť prostě projasňují. K bělení rozhodně nedochází

      Vymazat