pondělí 25. února 2013

Avéne Cleanance Gel

  Obličej si většinou čistím metodami bez vody, ale někdy mám náladu na něco rychlejšího.










 A v tu chvíli nastupuje Avéne Cleanance Gel. Doporučila mi ho kamarádka Špačík, když jsme o obědové pauze obrazily Albert za účelem opatření poživatin a lékárnu s touhou zbavit se nějaké nechutné sumy za kosmetiku. Já i Špačík máme poněkud pubertální pleť. Já s ní bojuji za pomoci produktů Biodermy, ona s Avéne. Já jí naučila na Sensibio H20 a nechala jsem se zlákat na gel. Shodou okolností v té době probíhala akce 1+1 zdarma a z této zásoby dodnes těžím - už třičtvrtě roku.

 Na vyčištění obličeje stačí gelu trocha, takže ubývá velice pomalu. Po rozetření a promasírování na vlhké pleti vytvoří bohatou pěnu, po jejímž opláchnutí je pleť čistá a rozzářená. Gel nevysušuje, nekoná se tedy žádné nepříjemné pnutí a při dlouhodobém pravidelném používání snižuje produkci nadbytečného mazu.
 Zelený sliz příjemně lékárensky voní, takže v kombinaci s masírovacím kartáčkem je to procedura, kterou si užívám.

Cleanance gel obsahuje termální vodu z Avéne, vodu, decyl  glucoside, polysorbate 20, disodium cocoamphodiacetate, ceteareth-60 myristil glycol, glycerin, sodium lauroyl sarcosinate, sodium chloride, methyl gluceth-20, benzonic acid,cetrimonium bromide, cucrbita pepo seed oil, disodium edta, parfém, lactic acid phenoxyethanol, tetrasodium edta gluconate a nějaké to barvivo. Konkrétně zelenou CI 61570 a žlutou CI 19140. Stojí kolem 350,- za 200ml, což při vychytání akce 1+1 není špatné.

Řada Cleanace obsahuje krom gelu též pleťovou vodu, mycí krém, tonikum, emulzi, gel-krém, masku, ac-krém, péči pro aknózní pleť a tyčinku pro lokální použití na pupínky. Na některé z vyjmenovaných výrobků si brousím zuby, tkže někdy příště :-)

10/10

6 komentářů:

  1. Já si na něj trošku brousila zuby už dávno, ale bála jsem se, aby nebyl moc sušící. V poslední době ale moje pleť nějak blbne, tak budu muset nasadit silnější zbraně nebo nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě pleť nevsušuje vůbec a to jsem na to docela citlivá. Mám ho moc ráda :-)

      Vymazat
  2. už di někam, tohle taky budu potřebovat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Spuphlasím s Moorou, píšu si na wishlist a doplním tak sbírku asi 10 jiných čistícíh gelů, které už mám a nutně všechny potřebuju =D (mitsuuko.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ohledne gelu na cisteni jsem vzorna, mam jen jeden :-) Ale je to asi jedina vec, u kterevedu jen jednoho zastupce, jinak mam vse Xkrat :-)

      Vymazat