středa 27. února 2013

Corine de Farme - Eau Micellaire

  Ujel mi autobus a po ruce byl Rossmann :-)









..a protože knihu jsem pozapomněla v práci na stole a tu v telefonu jsem dočetla ráno, novým velkým Rossmannem jsem samozřejmě nepohrdla. Prozkoumala jsem stojany s dekorativkou a jelikož přišla bída na kozáky, určila jsem hranici nákupu na šedesát korun. Pak jsem si vzpomněla, že mi ve zcela nevhodném finančním období dochází Sensibio micelárka a že tedy zkusím Lirene, na kterou čtu rozporuplná hodnocení a jsem na ní zvědavá. Hranice se rázem šoupla o tři pětky výš. Cestou k pokladně jsem hodlala mrknout i po tomtéž výrobku od Dermacolu, jak se liší složením. Místo Dermacolu mi padl zrak na Corine de Farme a z cenovky se na mě smálo 59,90 za 200ml. Složení je dost podobné Lirene, takže jsem se rozhodla dodržet rozpočtovou kázeň a k pokladně jsem došla s Corine.

Micelárka sestává z vody, poloxameru 184, glycerinu, PEG-40, hydrogenated castor oil, sodium benzoate, vůně, potassium sorbate, citric acid, disodium EDTA, paeonia officinalis výtažku a sodium hydroxidu. Dle etikety je 97% látek přírodních. Ricinový olej, pivoňka lékařská, ale jo. Ostatní jsou běžně používané složky - žádný zázrak, ale taky žádné peklo. Cedulka na lahvičce tvrdí, že voda je Made in France a ačkoliv zlé jazyky v diskusních fórech říkají, že je to lež a vyrábí se v Polsku, není tomu tak. EANy, které začínají čísly 30 - 37 označují francouzské výrobky a tento má na začátku 34. Koňského masa a posypové soli se tedy asi obávat netřeba :-) Přebal dále hlásá, že tento produkt si vybrala francouzská Miss - chmmm. Asi jako si Česká Miss vybírá Aquillu :-)

 Micelárka příjemně zeleně voní - mě vůně u kosmetiky neobtěžují, nevadí mi, když odličovač voní a mou pleť to nerozháže, nicméně moc nechápu použití zbytné parfémové složky u něčeho, co se prezentuje jako vhodné pro velmi citlivou pleť. Velmi citlivou pleť podráždí  kde co, proč tedy do produktu pro ní určenou cpát vonnou složku? Pozitivem pro mě je absence alkoholu, potlesk.

 A teď k účinnosti - Sensibio to není. Ale taky to není průšvih. To, co se Sensibiem odlíčím na pět přešmrdlání tamponkem, odlíčím s Corine na sedm, osm. V očích mě neštípe a pleť je po odlíčení svěží, nepodrážděná a ani necítím nepříjemné pnutí. Lehounký pocit lepkavosti mizí do minuty, jakmile pleť úplně oschne. Má řasenka drží jak židovská víra, nepožaduji tedy od odličovače vteřinové zázraky, takže konečný verdik zní - tradááááá - 8 bodů z 10ti. Ty dva body strhávám za možné matení zákaznic s citlivou pletí.

17 komentářů:

  1. Super, taky jsem si ji pořídila, takže ráda čtu kladnou recenzi. Nejdřív ale musím spotřebovat micelárku Evolve, pak Lirene...a pak na ni přijde řada. Pořídila jsem si i další věci od téhle značky, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  2. Uvidím, zda budu spokojená i po týdnu, dvou a pak případně zkusím i něco dalšího od téhle značky. Poměr cena výkon se ovšem po prvopoužití jeví velmi příznivě !

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to vypadá nadějně, za ty prachy bych trochu delší odličování vydržela :). Takže neobsahuje parabeny?

    OdpovědětVymazat
  4. Mala som ju, ale nevyhovovala mi. Dokonca ma stipala. A efektivita odlicovania bola velmi slaba.

    OdpovědětVymazat
  5. L´Oreal Telescopic.
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/549937_134268483412247_1755387691_n.jpg
    Bohužel se (tvrdí spolehlivý zdroj) přestala vyrábět, upadám do hluboké deprese, protože jí miluju a strašně se mi nechce hledat náhradu. Jak mě baví zkoušet nové krémy, vody, stíny, makeupy a tak dále, tak u řasenky jsem zabejčená a jinou nehcci, sakra !! :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám od této značky hydratační krém a je taky moc fajn. Micelárkovým favoritem je u mě Avene, Bioderma teda vůbec, ale možná ji zkusím. Díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avene micelární voda zase nějak nesedla mě - nic extrémního k vytknutí tam nebylo, ale nějak to nebyl můj šálek kávy. Absolutní propadák je pro mě micelárka od LRP, štípala tak, že jsem měla pocit, že mi propálila okem díru skrz hlavu na druhou stranu :-)

      Vymazat
    2. Fakt? Zrovna mám doma mini balení, tak to budu muset vyzkoušet... Já jsem měla od Biodermy snad 15 věcí, a ani jedna mi nesedla (asi mám nějakej vnitřní Biodermí blok, jinak si to neumím vysvětlit). Růžová micelárka mě většinou na tváři štípala a navíc lepila, o zelené ani nemluvě. Ale na odlíčení očí používám odličovač od Korres, když mám voděodolnou řasenku, tak Ryor. Micelárku mám jen celkově na dočištění, tak snad ze mě LRP neudělá rudocha :-)

      Vymazat
  7. Hlavně se začíná projevovat stařecká demence a nejsem schopná si vzpomenout, jakou jsem používala před touhle. Bhuuuu ! :-(

    OdpovědětVymazat
  8. lirene me moc neba, takze dekuju za tip :) asi brzo zakoupim, nebot lirene ma oproti bioderme, mimo jine, take tu nevyhodu, ze ubyva daleko rychleji..

    OdpovědětVymazat
  9. no, tak jsem se po ni ptala pri dnesni navsteve rossmanna v brne kr. poli a bylo mi oznameno, ze tahle znacka sla do vyprodeje a rossmann uz ji nebude odebirat, tak nevim.. radost mi kazdopadne neudelali, chtela jsem ji zkusit.. snad nezklame praha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to neeeee tedy, chci zkusit ještě něco ! Příští týden uděláme společný nájezd na Rossmanna :-)

      Vymazat
  10. Ano, bohužel Corine u Rossmanna končí, takže bych byla moc ráda za tip, kde ji ještě sehnat... mám pleťovou vodu a hydratační krém a maximálně vyhovuje i mé velmi citlivé pleti :) Za tu cenu je zázrak - doporučuju!
    Lenka

    OdpovědětVymazat