úterý 19. února 2013

Essence Lip Tint + Balea Young Lovely Raspberry

 Zhruba patnáct let toužím po barevných rtech....








... a zhruba patnáct let mi to nejde. Jsem závisla na jeleních lojích, balzámech a všemožných nemožných patlátcích na rty, doma dělaných i kupovaných. Mám jich nepřeberně a neustále kuchtím a kupuju další. Kupříkladu do porodnice jsem si brala asi osm kousků, protože představa, že bych jeden jelení lůj, dva, tři...ztratila a zůstala bez něj, byla skoro stejně hrozná, jako že mi s sebou domů dají místo mého uřvaného syna cizí hodnou holčičku :-) Hned jak se mi povede shromáždit je všechny na jednom místě, provedu dokumentaci.c

Se rtěnkami bohužel nekamarádím. V podstatě u všech mám téměř okamžitě pocit vysušených rtů a taky mi skoro všechny dělají šupiny a cucky a nevydrží. Neptejte se mě proč, já fakt nevím. Pro někoho, kdo miluje bledou pleť, černě nalíčené oči a rudé rty tedy katastrofický stav věci. Celá léta to nevzdávám a zkouším rtěnky, tužky na rty, tubičky a já nevím co všechno ještě. Nedávno jsem si od Rendy koupila Chubby Stick v odstínu Richer Raisin. Nevysušuje, vyživuje, fajn, Jenže si ho do desti minut "sežeru". Takže ho používám coby tvářenku a rty dále bledé.



  Na podzim jsem v DM při obhlídce Essence stojanu neodolala  z kolekce Class Of 2013 nejen bílému pudru, ale též barvě na rty. Zvolila jsem samozřejmě červenou verzi, odstín 02 Ready For Rush Week?. První nátěr byl šok. Rty jsem měla okamžitě poloviční, STRAŠNĚ to vysušuje,odstín je ale dle mých představ, takže neustále dostává nové a nové šance v kombinaci s různými balzámy. A dnes, ó Adonaj, se konečně zadařilo. Z kosmetické taštičky v šuplíku pracovního stolu se na mě vykutálela plechovka malinového balzámu na rty Balea, který jsem koupila v létě proto, že je v plechovce a protože miluju maliny.

A tahle kombinace je to pravé. Na rty jsem nejdříve nanesla balzám, potom tint. A druhou a třetí vrstvu. Barva se spojila s balzámem, který se vsákl do rtů. Žádné šupiny, žádné cucky, žádný pocit, že mi někdo sešil pusu od koutků do poloviny a že už jí nikdy neotevřu víc, než na vcucnutí brčka.




V deset hodin dopoledne
V osm večer


 Kombinace Balea balzámu a Essence tintu přežila cca. devět přetření jelením lojem (holt závislost), dvě kávy, litr mátového čaje, litr vody, sodovku brčekm, salát, tři cibulové kroužky a několik Knuspi chlebů. Jsem velice šťastná a začínám věřt v lepší zítřky barevnosti mých rtů ! :-)

Pokud někdo víte o výrazných tintech, které jde něčím zkrotit tak, že nevysuší rty na tři dny, nedělají šupinky, cucky a vydrží alespoň dvě hodiny, budu vděčná za tipy.

7 komentářů:

  1. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox
    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Sluší to to! Já jsem na tenhle tint koukala včera shodou okolnosti ve výprodeji, ale nakonec jsem se bála, že ho už někdo oslintal, takže jsem odolala :). Obecně mám tinty ráda hlavně kvůli jejich výdrži, ale dají se hůř sehnat. Essence má teď nějaké gelové ve stálé nabídce, vypadají, že by je člověk snědl...možná je vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju :-)
    Na ty nové už si brousím zuby, viděla jsem je na stránkách a zaujaly mě.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám lip tint jenom jeden, taky od Essence, ale z jiné limitky. Trochu mi na něm vadí ta sladká chuť, která je cítit hodiny a hodiny; ale na druhou stranu ta výdrž je skvělá!

    OdpovědětVymazat
  5. Teď jsem si přinesla Catrice Liquid Lip Tint, 010 Red my lips, zatím to vypadá dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, doporucuju Benetint od Benefitu. Sice trosku vysusuje,ale staci trocha vazeliny nebo jeleniho loje. Vydrz je super, proces bacha, pokud nanasis prstem. Ten je totiz zapotrebi vydrhnout teplou vodou a nejlepe kartackem. A pac rano nestiham, obcas(cast) jezdim do prace se zaruzovelym ukazovakem...zdravi L.

    OdpovědětVymazat
  7. Je na seznamu "az budu mit penize navic, tak..." :-)

    OdpovědětVymazat