pátek 15. února 2013

Orikoule




Touhou po Guerlain Météorites mě nakazilo několik článků, jejich okukování v Sephoře a v neposlední řadě Moora, se kterou máme dost podobný vkus a pokud něco vychvaluje, nastane u mě podmíněný reflex a začnu to nutně potřebovat. Znáte to, že jo?






Na Meteority zatím nezbývají prostředky, chystám se tedy zakoupit na zkoušku náhražku od Skin79 nebo Lioele.
Před pár dny na mě ze schránky vypadl katalog Oriflame, kde jsem registrovaná již léta, protože tuhle kosmtiku měla ráda máma a protože kamarádky občas něco chtějí. Ostatně před pár lety jsem se jejich produkty patlala také a kůže mi neslezla - to abych tu nemachrovala, že O je fuj. Sem tam něco pro sebe pořídím i v současnosti, blbosti jako lak na nehty nebo stíny. A v katalogu byly i projasňující pudrové perličky. I zvědavost zvítězila a při objednávce jsem je přibrala.


Nečekala jsem žádný zázrak, takže musím hned na úvod říct, že jsem mile překvapená. Kuliček je v lacině působící krabičce 25 gramů a to za běžnou cenu 520,- (?!?!). V tuto chvíli jsou zařazeny ve slevové akci, takže za ně zaplatíte 329,-. Ve víčku krabičky je umístěno zrcátko, asi aby se mělo co upatlávat, protože předpokládám, že ten ochranný molitan, kterým jsou kuličky kryty při transportu, v tom nikdo s sebou nosit nebude. 

Překvapení jedna - žádné gigantické třpytky ! V některých kuličkách jsou drobounké patrné, v některých vůbec. 
Překvapení dvě - funguje to, dá se to použít na celý obličej, vyzobat si jednotlivé barvy dle požadovaného efektu a taky vrstvit ! Při přepudrování celého obličeje se nelesknu jak psí kulky, pleť je opravdu rozjasněná. Pro efekt rozjasňovače přejedu lícní kosti štětcem vícekrát (no dobře, hodně vícekrát) a začne být lehce patrný lesk. Pro použití pod obočí jsem od stáda oddělila jednu bílou kuličku a potupně jí rozdrtila na prach do malého kelímku. 
Jednotlivé barvy kuliček
Překvapení tři - výdrž. Jsem majitelkou pleti, která si (naštěstí, zatím) odmítá připustit vzrůstající věk a zlozvyky její nositelky a vesele se mastí jako v sedmnácti. Takže pro makeupy, BB krémy, pudry, rozjasňovače, tvářenky... nic moc prostředí. Po příchodu do práce - tedy zhruba dvě a půl hodiny od nalíčení se - jsem zvyklá vytáhnout zrcátko, zkontrolovat stav věci a opravit případné škody. Přepudrovat skoro vždy, výjimku tvoří dny, kdy použiju BB krém Hanskin (o něm nekdy příště). Byla jsem tedy celkem v šoku, že s těmito perličkami je oprava potřeba až zhruba o dvě hodiny později.

Orikoule hodnotím pozitivně. Plnou cenu bych za ně nedala - vzhledem k tomu, že Oriflame tvoří kosmetiku střední třídy, žádné zázraky, pět stovek bych za pudr od nich nedala. Netroufla bych si vložit do něj tak vysoké očekávání. Akční tři stovky jsou dle mě adekvátní cena. Jediné, k čemu zatím nejsem schopná zaujmout vyhraněný postoj, je jejich parfemace. Na první přičichnutí se mi líbila, po pár minutách od přepudrování obličeje jsem ale zjistila, že mě jakýsi její podtón dráždí. Asi ten nádech žvýkačkovitosti. 

Hodnocení je tedy 8/10.
Celý obličej lehce přepudrován kuličkami, na lícních kostech je použito více vrstev


12 komentářů:

  1. Kdo by to do toho Oriflamu řekl! Vypadají moc dobře, i z té fotky je nějaký efekt patrný.

    OdpovědětVymazat
  2. no hele, to vypadá docela slibně
    ale to pětikilo bych taky nedala ... já sice proti oriflamu nějak nic extra nemám, kdysi jsem od nich používala řasenku a byla super, ale jak říkáš, je to průměr a stejně, jako bych pětikilo nedala za pudr od rimmelu nebo l´orealu, tak ani tady .. tři kila sice jo, ale maj nevýhodu, že bych na to musela shánět nějakou tu lejdy nebo objednávat - líííná :D

    OdpovědětVymazat
  3. No pokud bych si to nemohla objednat sama, taky bych se na to vykašlala :-)

    Ale je to skutečně překvapení, čekala jsem třpytky velikosti mola šatního, nebo vůbec nic a ono to kupodivu dost dobře funguje.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, to vypadá dost dobře! Moje lakomé já vítá slevu na tři kilča a rozmýšlí se, hmmm... Jdu hledat nějakou O. lejdy!

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud jsi z Prahy, mohu poslouzit. Akcni cena je do 25. 2. vcetne.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak za tu cenu rozmýšlím, že si je na zkoušku pořídím ...

    OdpovědětVymazat
  7. Tééda, to by jeden neřek. Další nahlodávací výrobek, kurde :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jak rikam.- kdyby po nich nekdo touzil mocne, zaridim :-) Aktualni katalog je ku shlednuti na http://www.oriflame.cz

    OdpovědětVymazat
  9. S oriflame robím tiež a guľky ma lákali veľmi, len som nevedela či budú patriť k tým hrozným alebo k tým super veciam :D Vďaka za recenziu!

    OdpovědětVymazat
  10. Když mi kamarádka ukazovla katalog, uvažovala jsem o nich. Také nemám k Oriflamu nějaký odmítavý postoj, dle mého to je značka jako každá jiná. No nevypadají špatně, ale... raději si ty peníze schvoám na "opravdové" meteority :D 500 mi přijde jako hodně nadsazená cena, to Oriflame trochu přehnal.

    OdpovědětVymazat
  11. 500,- je přestřelené, to bez diskuse. V akci za 300,-. se to dá :-)

    OdpovědětVymazat