pondělí 11. února 2013

Whoosh želé


Rudá záře nad Kladnem je demodé, teď frčí modrá záře nad HP.









 V sobotu přišla návštěva. Jako slušná hospodyně jsem nabídla kávu, čaj, limo, pivo (párky a tak dále), následně uvařila požadovaný čaj a započala konverzace. Návštěva se po chvíli ponořila do útrob batohu a s větou "Maminka mě učila, že na návštěvu se má chodit s dárkem!" mi podala kelímek tyrkysového slizu. Toto jest vhodný typ daru, neboť abych parafrázovala známý vtip, kávou ani květinami se neumyju.

Tyrkysový sliz je sprchové želé Whoosh z Lush (dopíšu k tomu dalších třistadvacet veršů a vydám to knižně). Dle výrobce se jedná o startovací želé, které vás pořádně nakopne. Obsahuje silice a šťávy citrusových plodů, to vše dotaženo trochou silice z rozmarýnu. Každou tuhle věc mám moc ráda v původní podobě. Tedy grep k jídlu, limetky a citrony do vody či něčeho ostřejšího, rozmarýn na rybu a šup s ní na gril. Nemám ráda jejich vůni v kosmetice - tedy neměla jsem do setkání s Whooshem. Pravděpodobně je to tím, že nejsou použity uměle vyrobené vůně ala citrus - z těch mi je fakt nevolno, Whoosh ale skutečně voní limetkami, nahořklým grepem, svěžím citronem a řízným rozmarýnem. Obecně svěží vůně nemusím a už vůbec ne na noc, takže večerní použití slizu pro mě nepřipadá v úvahu, pro ranní probuzení je to ovšem to pravé i pro mě. Celá kompozice má podtón vůně Bílé lepicí pasty, takže neustále bojuju s touhou ochutnat :-)

Želé přiměřeně pění a dík glycerinu hned na prvním místě složení vysušuje méně, než klasické sprchové gely. Ostatně, složení:
glycerin, medová voda, sodium laureth sulfate, propylene glycol, chondrus crispus extract (extrakt z puchratky kadeřavé), parfum, citrus medica limonum juice (čerstvá šťáva z bio citronů), citrus paradisi juice (čerstvá grapefruitová šťáva), citrus aurantifolia juice (čerstvá šťáva z bio limet), aqua, citrus paradisi peel oil (grapefruitová silice), rosmarinus officinalis leaf oil (rozmarýnová silice), pelargonium graveolens flower oil (geraniová silice), citral, geraniol, citronellol, limonene,  linallol CI 42090, methylparaben, propylparaben

Lush se prezentuje jako přírodní kosmetika, přítomnost přírodních (ba dokonce bio) Šťáv a silic mě tedy nepřekvapila. Zaskočilo mě však barvivo CI 42090 aneb briliantová modř. Tato je zakázána ve Francii, Rakousku, Belgii, Německu, Švédsku, Norsku a Švýcarsku, neboť u zvířat způsobuje rakovinu. Methylparaben, propylparaben - klasické konzervanty, chemické samozřejmě. Spektrum neblahých účinků, které jsou jim přičítány, je široké. Namátkou rakovinotvornost, snížená plodnost, ADHD.... Nejsem přírodní fanatik, jen mě  použití těchto ingrediencí zaráží u kosmetiky, která se chlubí přírodností. 

 S želé je ovšem ve sprše legrace - pokud člověk přijme výzvu a není bábovka, neloupe si kousky a snaží se namydlit se hroudou slizu, která zdrhá z ruky, tak se při hygieně i zasměje :-)

Produkty Lush jsou ke koupi v prodejně Lush v Palladiu či v eshopu Lush.Za 100 gramů Whoose zaplatíte 170 Kč, Za 330 Kč dostanete gramů 240. 

Jedli jste jako malí (malé :-) ) Bílou lepící pastu? :) 

 
















11 komentářů:

  1. Whoosh má fakt super vůni, taky obvykle ty svěží nemusím, ale tohle je skvělé. Jen někdy nemám trpělivost na to, že mi utíká :D

    OdpovědětVymazat
  2. Me to rano prijde celkem mile - vtipny ranni start. Rano se stejne jen tak osplouchavam, takze nepotrebuju extra detergent, at si klidne zdrha :-)

    OdpovědětVymazat
  3. kdybys tam nenapsala to složení, tak bych do toho šla :D ale tohle je teda přírodní jak (plastový) prase :D

    OdpovědětVymazat
  4. bílou lepicí pastu jsem nikdy nejedla, ale jednou jsem si ve škole lízla klovatiny :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ta mi nechutnala. Bílá lepicí moc ! :-) Zajímalo by mě, zda bych tu chuť ocenila i dnes, po spoustě let..

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem jí hrozně dlouho nikde neviděla. No, nevidím jinou možnost, než se vypravit do papírnictví pro zápisník, který stejně nutně potřebuju, a při té příležitosti se poohlédnout po Bílé lepicí pastě. Přemýšlím, zda se mi podaří ochutnat jí případně nepozorovaně na místě činu, nebo zda bude nutno jí zakoupit :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Já potřebuju mít v koupelně dva kusy sprcháčů: jeden se sladší, rozmazlující vůní - používám večer, a druhý svěží, takový startující - používám ráno. Z drogerky se mi ze svěžího ranku NIC nelíbí. Tenhle Whoosh je vůní fakt parádní, lepší a příjemnější "nakopávač" jsem ještě nepotkala. Jen to používání... jo, je to sranda, akorát že po ránu obvykle nemám na srandičky tolik času :D Asi napíšu do Lushe, jestli by ho nechtěli zkapalnit 8-)
    Btw, Lush jsem přestala mít za modlu přírodní kosmetiky asi tak půl hoďky poté, co jsem si od nich odnášela první nákup. Na přírodu si vážně jen hrají, ale s ekologií to zase myslej dobře...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  8. Tak Woosh byla můj první a poslední sliz z Lushe. Mně to zaprvé vysušuje. Ne moc, ale ta vůně je krásná a je mi pak líto přemazávat ji něčím jinak voňavým. Za druhé, sranda s ním teda je, to je pravda, ale po pár použitích celé bábovky se začně rozpadat na kousky a pak ve chvilce nepozornosti zdrhá do odpadu a chytat je, to je pak ta pravá sranda =D a na závěr - jojo, jedla jsem lepící pastu a moc mi chutnala =D (mitsuuko.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se pro ni stavim, mam chut ! :-)))
      Ja uz ho vyhodila, zas takova prca mi loveni kousicku byt neprisla :-)

      Vymazat