pondělí 4. března 2013

Alverde dvoufázový odličovač make-upu s pečujícími oleji

 Před čtrnácti dny mi došlo Sensibio a tak jsem se rozhodla dát v odličování šanci přírodě.







100ml dvoufázového odličovače Alverde jsem v DM koupila za tuším 69,-. Skládá se z vody, glycerine soya oil*, glycerin, alcohol*, coco glucoside, sodium lactate, aloe barbadensis extract*, prunus amygdalus dulcis extract*, actinidia chinensis fruit extract*, CI 75810, olea europaea oil*, helianthus annus seed oil,  sodium coc sulfate, disodium cocoyl glutamate, sodium cocoyl glutamate, parfum**, limonene*, linalool** , přičemž složky označené hvězdičkou pocházejí z certifikovaných organických zemědělství a ty s hvezdičkami dvěmi jsou přírodní esenciální oleje. Jojoba, mandle, aloe vera, samé hezké věci, takže to vypadalo slibně.



 Prvním zádrhelem se ukázala být lahvička - je totiž tvrdá. Takže při dávkování odličovače jí nejde decentně zmáčknout a na vatový tampón nalít kolik je potřeba, je nutné s lahvičkou vexlovat a na tampón emulzi lít zhruba stylem, jakým se blahé paměti dávkovalo Polévkové koření Maggi. (Možná ještě dávkuje, léta jsem ho neměla v ruce.)


 Nevoní to v podstatě nijak, parfém to neobsahuje, za což má Alverde bod - parfemace mi u kosmetiky nevadí, ale pokud si u produktu, který používám i na oči, mohu vybrat, volím variantu bez zbytečné vůně a tedy s menším rizikem angorských očí.


Přemýšlím, jestli se o (ne)odličovacích schopnostech mám rozepisovat nějak obšírněji, ale myslím, že v tomhle případě jsou fotky dost výmluvné.
 
Odspoda - Maybelline MNY 245, Maybelline Lasting Drama, Essence Stay Matt Silk Red, L´Oreal Telescopic Carbon Black 



Po prvním přetření odličovačem
Po šestnáctém....
..a po pětadvacátém.

 Tak na to skutečně nemám nervy. Přičtu-li k tomu, že linky si nelíčím zrovna tenoučké, strávila bych každý večer odličováním třeba dvacet minut, pokud bych si nechtěla oko urvat zběsilým třením. Mno, někdo holt musí ukázat, kudy cesta nevede :-)

Pokud se někdo líčíte méně výrazně nebo jen máte pevnější nervy než já, hlaste se. Odličovač ráda věnuju.

17 komentářů:

  1. nejvtipnější na tom odličovačí je ta poznámka "vhodné pro citlivou pleť kolem očí" nebo tak něco - mám pocit, že kdybych si na oči napatlala alpu, pálilo by to mnohem míň :D Worst nákup ever tohle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky dobrý !
    Mě nepálí, ale u odličování hrozní, že vyrostu - a já už jsem si na svojí podměrečnost zvykla :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejhorší odličovač, jaký jsem kdy měla! Štípal mě jako prase, a to snesu hodně a navíc vůbec neodličuje. Tohle mi ani nebylo líto hodit do koše, strašný...

    OdpovědětVymazat
  4. taky špatná zkušemost. a to mám alverde fakz ráda

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle se jim opravdu nevyvedlo. Ale je to zvláštní, udělat olejový odličovač přeci nemůže být velký problém..

    OdpovědětVymazat
  6. Těžko říct...teď jsem si v DMku kouoila další přírodní olejový speciálně na oči a taky to nedává

    OdpovědětVymazat
  7. to mi právě přijde zvláštní - pokud namočím tamponek vodou a kápnu na něj v podstatě libovolný olej, odlíčím se :-) Tak nechápu, jak je možné, že výrobci plodí nefungující olejové odličovače.

    OdpovědětVymazat
  8. Alverde odličovač jsem neměla...Aspoň zas vím, co nezkoušet. Vlastně je v drogerce vůbec problém koupit dvoufázový odličovač bez silikonů...Já mám momentálně dvoufázák od Nivea - bohužel obsahuje jeden silikon, ale odličuje dobře voděodolnou řasenku bez velké námahy (ale fakt je, že já černé linky používám jen tence).

    OdpovědětVymazat
  9. Taky jsem si ho pořídila, když mi došel můj oblíbený mandlový olej... S lahvičkou problém nemám - obsah jsem vytřepávala i předtím, takže to mě vůbec nenapadlo:), vůně-nevůně mě taky netrápí, dokonce se jím i solidně odlíčím, když ho chvilku podržím na víčku. Co je ale problém, že mě v očích štípe. A to je horší... Dopotřebuji velmi opatrně (aby mi do očí nekapal, ale pak zkusím něco jiného. Veronika

    OdpovědětVymazat
  10. Koukám, že jsem jediný exot, kterého to neštípe :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. Ne že bych měla v plánu si tento odličovač kupovat, ale po tomto článku už rozhodně ne. Zůstanu věrná růžové Biodermě :).

    OdpovědětVymazat
  12. mě tenhle překvapivě celkem vyhovoval :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mě vyhovuje,mám tuším 3.balení. Oči mi šetrně odlíčí i s linkama.

    OdpovědětVymazat
  14. s odlicenim nejak problem nemam, ale ako u vacsiny dievcat, aj ja mam problem so stipanim v ociach. nie je to nic extremne, ale aj tak. a mne vonia:)

    OdpovědětVymazat
  15. škoda, že som si vaše príspevky nepozrela skôr- mám ho doma, príšerne štípe na pokožke, v očiach,..fúha, veľmi nepodarené...

    OdpovědětVymazat
  16. tak toto nechapem. Pisete ze vas pali.
    U mna to je zas jediny ktori ma nepali a nesposobuje mi ekzem. Ale teraz ho prestali vyrabat a hladam nahradu.
    Nemate prosim napad, ktora zlozka/zlozky su tam ine ako v inych?
    Dakujem!

    OdpovědětVymazat