úterý 4. června 2013

Bourjois So Laque

 Laků na nehty mám zhruba padesát a každý další se hodí.











Nehty si lakuji v průměru co dva dny, takže když jsem z obálky s věcmi k testování od Cosmopolitanu (tímto děkuji) vylovila i lak Bourjois, nezlobila jsem se.
Dávám přednost extravagantnějšm barvám (nejčastěji jsem ku spatření s černými),  na druhou stranu růžová je naprostá klasika, málokoho urazí a ne vždy je vhodné mít nehty výrazné, takže růžových mám v arzenálu několik a pořád lepší osmá růžová, než vyblitě zelená, kterou jsem onehdá vyfasovala v LadyBoxu.


Odstín Peach and love je výrazný, bez třpytek, dle nápisu na lahvičce má být lesklý (kdo by to čekal ?) a vydržet až deset dní.

Vzhledem k tomu, že aby byl hezký, byly by potřeba alespoň tři vrstvy, je to "až" velmi na místě. Protože to taky klidně může být pět a nebo tři. Víc vrstev = menší výdrž. A s jednou vrstvou tohohle laku rozhodně parádu neuděláte.
Pruhuje jako šílený, je podivně řídký. To je nemoc spousty laků a u mnoha z nich to druhá vrstva zachrání. U Bourjois bohužel ne. I po jejím nanesení jsou na nehtech místa, kde je barva "tenčí" a ve výsledku to vypadá, jako by na nich byly šedé fleky. Kdo by nechtěl vypadat jako postižený plísní, že.
Přiznám se, že na třetí vrstvu jsem s tím naprosto kravským štětečkem, sestávajícícm ze zhruba dvaatřiceti dlouhých chlupů, neměla nervy.



Mám od Bourjois jiný lak, klasicky červený, se zkoseným hustým štětečkem a nedám na něj dopustit. Proto jsem podobný úspěch čekala i nyní. V prvotním rozhořčení nad tím, že tohle teda rozhodně není  hitparáda, kterou jsem čekala, jsem ho hodlala mrsknout do koše s rozběhem. Zachránilo ho uvědomění si, že pro tyto případy mám schovaný jiný štěteček a tak jsem po pár dnech laku udělila druhou šanci.

Wait for it.....
Dvě vrstvy !!!


A je to pořád stejný průser. Štětečkem to tedy není,  blbej je ten lak, respektive jeho skupenství.

Třetí šance bude následovat za půl roku, nejdříve. Třeba do té doby zhoustne a bude to lepší, zatím si nezaslouží víc, než tři body z deseti a to výhradně za barvu.


11 komentářů:

  1. Já prostě žeru ty tvoje fotky!! <3
    Laku je škoda, barvička pěkná, aplikace by mě asi úplně zrušila. Nevím proč, zrovna laky mě od Bourjois nikdy nelákaly, a to mám jejich dekorativku obecně ráda...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, pochvala fotek mě fakt moc těší :-)
      Lak je opravdu pekelný. Zklamání velikánský. Přitom tyhle - http://www.makeup4all.com/wp-content/uploads//2011/05/Bourjois-Vernis-10-Jours-shades.jpg - jsou výborné, proto jsem měla velká očekávání. Tyto mají parádní štěteček, jedním tahem nalakuješ celý nehet, barvy jsou syté, u hodně pigmentovaných odstínů stačí jedna vrstva. Ani jedné z jmenovaných věcí se tenhle lak ani nepřibližuje, slušně mi u toho tekly nervy :-)

      Vymazat
  2. Mám taky od Bourjois rudý lak "eifelovku" rouge in style - a ten má štěteček vynikající, barva skvělá, ale výdrž nic moc - ale aspoň ho mám ve sbírce :-D. Jsi dobrá, že lakuješ co dva dny - to bych nedala, ale občas zvýším frekvenci na 3.5 dne :-D...Tahle růžovka není úplně můj šálek laku a celkově myslím, že už do bouržoustích laků nepůjdu, leda za ňákou neuvěřitelnou cenu nebo zdarma :-D, protože jejich cena kolem 180-200 je teda přemrštěná, v parfumerkách je ještě dražší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me vetsinou dele nez dva dny jedna barva nebavi :-) Vetsinu laku mam low-cost, protoze na ty dva dny to staci :-)) a treba Essence drzi i dele a maji moc fajn stetecky. Mam i par drazsich kousku, jako O.P.I., ale nepreferuji je.

      Vymazat
    2. Musím říct, že ani já za laky moc neutrácím - hodně drogeška, vyzkouším hodně odstínů za málo peněz :) z drogešky mi asi nejvíc drží NYC...Jsem ráda, že nejsi OPI maniak :-D. Já se na OPI chystám, ale jen tak abych vyzkoušela, co teda na tom všichni maj....

      Vymazat
  3. Hmm..To jsi mě moc nepotěšila. Jakožto Bourjois maniak jsem si tneto lak, akorát v jiném odstínu, pořídila v pondělí. Jestli bude tak na nic jak říkáš, asi poletí z okna.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak je to tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/06/bourjois-so-laque-glossy.html

    OdpovědětVymazat
  5. A ty máš odstín Peach and Love? Já si ho rozhodně časem plánuji koupit, ale v té nejsvětlejší růžové variantě Oh So Rose - on je sice průhledný, ale dělá naprosto nádherné "pěstěné" nehty. Tedy jestli se něco záhadně nezměnilo - kdysi totiž podobný už v nabídce měli, ale bez toho "glossy", tak doufám, že to bude stále to samé jen s vyšším leskem :) Ale uznávám, že u tohoto laku ten výsledný efekt moc povedený není. Škoda :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mám Peach and Love a je to vskutku tragédie :-(
      Zaskočilo mě to, laky od Bourjois si kupuji a nikdy to takový průšvih nebyl - ale pravda, jdu po té řadě se zkoseným uzávěrem, z této jsem žádný doposud neměla.

      Vymazat
  6. škoda, na tenhle lak jsem se docela těšila, barva je sice krásná, takovou růžovou mám nejradši, ale teda asi ho radši kupovat nebudu :( ale asi zkusím ten se zkoseným uzávěrem, jak píšeš. laků není nikdy dost!

    Little Gem

    OdpovědětVymazat