středa 26. června 2013

Holika Holika B.B. Deep Cleansing Oil



Boj s černými tečkami


Než jsem zjistila, že mých miliard černých teček mě nejúčinněji zbaví správný pitný režim, byla jsem stále na lovu něčeho, co by mi od nich mohlo odpomoci.
Za drápem mi tedy uvízla i ťuťuňuňu lahvička s čistícím olejem od Holika Holika.


Slibuje, že po pětiminutové masáži bude pleť čistá, tečky fuč, póry mikroskopické.

Pro zakoupení jsem zvolila jednoho z oblíbených a prověřených prodejců, týden po objednání jsem tedy mola začít zkoušet, kde je pravda.

Lahvička je i ve skutečnosti roztomilá, ten oblý tvar a limonádová etiketa mě baví. Pumpičkový dávkovač je u olejového produktu hyperpraktická věc, takže za ten pochvala, protože jakékoliv jiné dávkování by mě odradilo už od koupě. Olej má lehce citrusovou vůni, asociuje mi to šumák. Ten starý, v modrém pytlíčku, co člověku při lízání krystalků sežral jazyk a u kterého dnes nechápu, jak jsme to jako děti mohli žrát. Dávám přednost jiným typům vůně, ale není to nic, co bych nepřežila.



Před použitím mi přijde jako dobrý nápad obličej napařit tak, jak jsem běžně u OCM procedury zvyklá. Na celý obličej stačí jedno pumpičknutí, dávka, která lahvičku opustí, je tak akorát. Řeknu to rovnou - pětiminutová masáž je, dle očekávání, k ničemu. Rozumná je čtvrthodina, já u OCM většinou čučím na zprávy nebo na film. Takže se omasírovávám klidně hodinu. A to už výsledky nese.
Velká výhoda tohoto oleje je, že se v podstatě nevstřebává, pokud tedy máte nervy na čtvrt, půl... hodinu masírování običeje, stačí na to pořád to jedno prsknutí pumpičky.
Zhruba po patnácti  minutách masáže začnou pod prsty drhnout zrníčka písku. Zrníčka písku?! Kde se tu, sakra, najednou bere písek?!

Díky dostatečně dlouhé a seříznuté hadičce olej vypotřebujete do poslední kapky


Přátelé, to není písek. To je bordel vymasírovaný z pórů - zárodky černých, bílých a já nevím jakých ještě teček. Velmi uspokojující a motivující ! Zbytek tzv. suchého oleje pak z pleti stačí opláchnout vodou, namazat se obvyklým krémem a užívat si ten pohled.

Náladu na hodinové kroužení prsty po obličeji mám tak jednou týdně - nezastírám, že je to trochu opruz. Odměnou ale jsou uvolněné póry, radikální snížení počtu těch černých hajzlů a svěží pleť.

Devět bodů z deseti.

Rozborem složení tentokrát nemohu posloužit - korejci tvrdošíjně odmítají přejít na latinku a já zase učit se korejsky. Vzhledem ke schopnosti tohoto oleje otevírat póry ale soudím, že základní složkou bude ricinový olej a soda v názvu zřejmě odkazuje k... sodě :-) Ta je v (zejména asijské) kosmetice hojně užívaná a není se co divit - má mírně bělící účinky a značné čisticí. Pokud si s ní, rozmíchanou ve vodě, budete čistit pleť, bacha na oči, štípe jako mrcha :-)



Prostě olej :-)




40 komentářů:

  1. Ó, tohle vypadá dobře.
    A nebo se konečně vrhnu na ten pitný režim... :)

    OdpovědětVymazat
  2. to dlouhý masírování mi vadit nebude, takže hurá na e-bay :-D

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.ebay.co.uk/itm/Holika-Holika-Soda-Pore-BB-Deep-Cleansing-Oil-150ml-Cleanser-FREE-GIFT-/130884044034?pt=US_Skin_Care&hash=item1e794c0502

    :-)

    OdpovědětVymazat
  4. náladu na dlouhou masáž budu mít asi taky tak jednou týdně, ale jdu do toho! díky i za odkaz, od sing-sing-girl už jsem taky pár věcí kupovala, a tohle vypadá, že by mohlo být to pravé pro mě :)

    Little Gem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I s ostatními prodejci, kteří olej mají aktuálně v nabídce, mám dobré zkušenosti :-)

      Vymazat
  5. aaaaaaaa to chci!! do té lahvičky bych si pak mohla míchat i klasické oleje na ocm:) krása díky moc za tip, jdu hledat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta lahvička je fakt roztomilá, taky jí nebudu vyhazovat, až to dopotřebuju :-)

      http://www.ebay.co.uk/itm/Holika-Holika-Soda-Pore-BB-Deep-Cleansing-Oil-150ml-Cleanser-FREE-GIFT-/130884044034?pt=US_Skin_Care&hash=item1e794c0502

      Vymazat
  6. To vypadá skvěle. Musím si už konečně nechat zřídit internetové platby, i když účet asi zapláče :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak toto je vec, ktorú si dám na môj raz si to isto kúpim list :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten já nevedu, nechci se trýznit :-)))

      Vymazat
    2. + som sa bežala napiť. Odkedy si písala na FBC, že ti to pomohlo aj schudnúť pijem i ja vody viac.

      Vymazat
    3. Neverím!!!! Ako beauty blogger VŽDY niečo chceš :D

      Vymazat
    4. To chci ! Pořád a neustále :-) Jen si na to nevedu wish list - mám ho v hlavě a plynule do něj přidávám a nahrazuji :-D

      Vymazat
  8. že bych tomu OCM dala ještě šanci...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono nic není samospasitelné, že jo :-) U mě to funguje :-)

      Vymazat
  9. Tak tohle vypadá hodně dobře. Oleje mě moc nelákají, ale tohle určitě jednou vyzkouším. :)
    toovogue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Sóda bikarbóna a OCM na čierne bodky fakt fungujú, takže tomuto produktu celkom verím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem ho pred cca. dvema mesici, takze otestovany je dukladne a ano, me skutecne funguje :-)

      Vymazat
  11. Teda já bych se bála, že si vymasíruju tečky i s celým ksichtem :) Jako na tečky moc netrpím, spíš manžel, ale pochybuju, že by se nechal hodinu masírovat, natož aby to dělal sám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ze by to delal sam je sci-fi, soude dle vzorku muze, ktereho mam ja :-)

      Vymazat
  12. Tohle vypadá naprosto výborně. Já mám však problém s tou několika minutovou až hodinovou masáží. To bych nezvládla a říkám to předem =( ale to balení je krásné. Nakolik Tě pikslička vyšla? Díky, M (mitsuuko.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
  13. ta lahvička je super :) akorát na masáž asi nemám trpělivost - jednou jsem OCM zkoušela s ricinovým a přestalo mě to bavit asi po 3 minutách :D ale když jsi mi to teď připomněla, zkusím pokus výhledově zopakovat ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Mě tohle nikdy nefunguje, nikdy necítím ten bordýlek, i když masíruju dlouho, nevím co dělám špatně. Používám ricinový olej s olivovým. Černých teček mám habaděj, takže by se mi hodilo kdyby mi to fungovalo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jde určitě i o poměry olejů ve vztahu ke konkrétní pleti - mě to se spoustou kombinací taky nefunguje :-/

      Vymazat
  15. Závidím, že ti funguje víc pít. Já chlemtám vodu pořád a pořád stejný. Chjo, jdu si pustit Velkého Gatsbyho a k tomu si dám na stůl pixlu kokosového oleje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K pití jsem měla sváteční ležák Bernard a trochu jsem se z něj nacamrala, ale přesto jsem si kokosáku nehltla. :P OCM dělám kokosákem a jde to hezky.

      Vymazat
  16. Mno, to zní více než slibně. Mně OCM odrazuje, negativních výsledků u uživatelek podobné pleti jako moje je dost a nerada bych si rozes... rozhodila pleť víc než mám. A ta čtvrhodinová masáž, to je taky challenge. Máš můj obdiv! Ale nevylučuju, že pokud se u tebe nedočtu nějakých nežádoucích účinků dostavivších se se zpožděním, tak že to neprubnu :) Mezitím se zaměstnám pozorováním, zda se někde k tomuhle zázraku nevyskytne složení...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také po něm pátrám, ráda bych ho sem doplnila.
      Dnes jsem si ale koupila jednu čistě přírodnost, tak až to vyzkouším, podám raport. Skládá se přesně z jedné ingredience, takže na výpis složení to náročné nebude :-)

      Vymazat
    2. Huh, tak to jsem napnutá jak struna, co to bude! :)

      Vymazat
    3. A bude i navod (kdyz se to osvedci), hak to ziskat za zlomek ceny :-)

      Vymazat
  17. Holky, docela mi to láká, nechcete se domluvit a objednat to z Koreje hromadně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poštovné je zdarma, tak si myslím, že hromadná objednávka s následným řešením předávek je překombinovanost :-)

      Vymazat