úterý 2. července 2013

Barvy duhy aneb První článek psaný v koupelně

Papaya mě nominovala v tagu, takže po čase (omlouvám se za zpoždění) jdu na to.
Musím říct, že v koupelně jsem ještě nepsala, ale poslední dny se nacházím v jakémsi intelektuálním vakuu a nejsem si zcela jistá, zda bych ve stavu jak po lobotomii zvládla koordinaci "o něčem píšu - vyfotím to" bez toho, abych u toho stála přímo :-)












Červená




Maybelline Colour Whisper v odstínu 530  Who Wore It Red-er. Mám tendence žertovně změnit název na "Who Whore....". Kabelková rtěnka, tedy patří k těm, které používám často.
Etude House Dear Darling Tint 02. Sytá červená, dlouhá výdrž. Paráda.
Essence Stay Matt
Essence Gel Tint 03 Flashy Apricot - ale jo, jde to. Etude House se výdrží nevyrovná, ale líp voní, úplný průšvih to není a dík tomu, že mu trochu déle trvá, než se neodstranitelně vpije, je fajn na úpravy za pochodu.
Essence Class of 2013 Lip Tint
Starbucks Sugar-Free Cinnamon Flavour Mint - závislostí mám víc, ale ta na skořicových bonbonech z plechové krabičky patří k těm méně škodlivým :-)
Náramek s Maneki Neko - japonské mícy, co přinášejí bohatství a štěstí. Zda to funguje netuším, ale nosím je teď často. Protože kawai :-) A taky proto, že rodinné zaujetí všemožnými asijskými kulturami jsem, jak je patrné i z tohoto blogu, podědila i já a japonské věci mám prostě ráda.
Essence pigment 16 Paparedzi - používám málokdy, protože smíchat to s něčím je alchymie a i když červené kouřové líčení vypadá k mým modrým očím poněkud mimozemsky (což je důvod, proč to občas dělám), je s tím strašné sr.. práce a na to mám nervy jen málokdy :-)

Žlutá, béžová




Migros Sun Look Transparent Sun Spray - sehnat v Čechách tekutou padesátku je problém. Nesnáším opalovací krémy. Strašně. Mám pocit, že se natírám mazutem a nenávidím ten pocit, který mi na pokožce způsobují. Mléka jsou na tom o něco lépe, ale pořád to není to ono. Když mi kamarád, žijící ve Švýcarsku, referoval o olejovité třicítce (v lahvičce, proti sluníčku, ne na loži ! :-) ), závistivě jsm povzdechla. Netrvalo dlouho a z balíku se spoustou věcí z vyspělé země se na mě smály i dvě flaštičky OLEJOVÉ PADESÁTKY ! Mé nadšení nezná mezí, protisluncově jsem s tímhle olejem ošetřená během pěti minut, navíc příjemně voní.
SkinFood Good Afternoon Honey Black Tea BB - v současnosti má největší kosmetická láska. Nedělá mi na pleti potíže, světlejší verze mi velmi sedí, dobře kryje, nádherně voní. Recenzi račte shlédnout u Pinning Up.
Labello Sun Protect - asi není potřeba nic dodávat, že jo :-) Kdybyste někdo věděl o něčem, co při zachování parametru SPF30 (a víc) bude mít konzistenci podobnější klasickému jelenímu loji, sem s tipem !
Carmex Cherry - balzám na rty, z jehož příchuti mi na začátku bylo poněkud šoufl. Kombinace štiplavosti a třešní je nezvyklá, ale člověk si prý zvykne i na oprátku na krku a já si ho nakonec oblíbila. Už mám třetí pixličku.

Zelená





Ústní voda Odol - používám jí cca. 15 let a doufám, že jí pánbůh při zdraví zachovati ráčí. Miluju jí.
Dontodent zubní niť - na ty zase nejsem náročná vůbec, takže beru levnou, vyhovující, DMkovou.
Avène Cleanance Gel
Biotherm Celluli Eraser - chystám obsáhlejší samostatný článek. Jelikož jsem ho dostala k testování od Cosmopolitanu, přijde mi fér počkat, až mé postřehy vyjdou v něm (což bude koncem tohoto měsíce v srpnovém vydání) a pak se rozepsat tady. Stay tunned :-)

Oranžová




Avène High Protection Spray SPF 30 - než se ke mě dostal Sun Look, byla jsem dost nadšená z téhle téměř mlékově tekuté třicítky. Nezpůsobuje pocit ulepenosti a neprodyšného krunýře, dobře se nanáší.
Panthenol Gel - přestože se mažu vysokými SPF, stejně mě většinou po večerech decentně pálí dekolt. Panthenol to vyřeší vždy.
Maybelline Colour Whisper  440 Orange Attitude - viz. 530ka  červeném odstavci. 

Modrá




Mixa Soothing Toner Optimal Tolrance - v Mixa trilogii jsem se netajila tím, že mi tato značka vyhovuje a ani tonikum není výjimkou. Pleť se po jeho použití tváří spokojeně, nepne se, je svěží. Voní stejně jako
Mixa Cleansing Micellar Water
Lirene Moisturizing Toner -  Glycerin na druhém místě složení, takže "zvlhčující" v názvu nelže, třetí místo obsadil gel z Aloe Vera. Parabeny též přítomny, takže nic pro ty, kdož se jim vyhýbají.
Bione Cosmetics Vyživující čistící odličovací pleťové tonikum Aqua s minerály z vřídelních pramenů - zatím bydlí v šuplíku a čeká na svou chvíli. Absence parabenů a krátké složení byl důvod vložení do nákupního košíku. Až vypotřebuji Mixu, vrhnu se na něj a neochudím vás o to :-)
Bioderma Atoderm Gel Douche - sprchový gel koupený pro Janka v době, kdy ho ekzém trápil fest. On ho používá na mytí hlavy, rukou a partií, které je radno omývat denně, já na celé tělo pokud se má kůže cítí nějak diskomfortně. Půl litru stojí kolem pětikila, je tedy dobré vyčkávat na akci, ve které tu zrůdnou sumu stojí litrovka.
Vichy Eau Thermale - Vichy nijak extra nemusím, ale u vod ve spreji je mi značka celkem šumák a do vody se zatím alkohol nepodařilo propašovat ani Vichy, které je v této disciplíně fakt dobré. Sprejovou vodu nosím v kabelce, protože je mi téměř pořád vedro a tato efektivně řeší pocit "shoří mi ksicht".
Estée Lauder Double Wear Maximum Cover

Fialová, vínová




Essence Gel Tint 02 Deep Red - platí to samé, jako je uvedeno výše u 03. 02 mám barevně o trochu radši.
Gabriella Salvete Stars 02 Saphire - o Stars sérii asi četl každý a ani já nejsem nespokojená. Zajímavý efekt a miliardy blejskátek. To mají mazlíčci rádi!
Maybelline Colour Whisper 310 Mad For Magenta - tyhle rtěnky mám prostě ráda, ani tato není poslední :-)
MUA laky - hranatý Nail Varnish : Deepest Purple,  kulatý Mystical Glitter Nails : Jelly Fish. Ani jeden žádný zázrak, blbý (rozuměj tenký) štěteček. Na lakování s nimi musím mít zvlášt extra dobrou náladu :-)
Avon matná rtěnka 
Essence Colour & Go - 134 Stuck on You. Essence laky jsou mé oblíbené. Za pár korun dobré krytí, vyhovující štěteček a velký výběr barev. Včera jsem, mimochodem, v DM zahlédla, že je o pět korun zdražili. Pořád ale výkon vysoce převyšuje cenu.
Maybelline Colorama 101. Totéž co Essence - paleta barev rozsáhlá jak Šumavské hvozdy, super cena, přijatelná výdrž.
Rimel by Kate - 04. Nemám ráda Kate Moss, ale miluju tuhle rtěnku, kterou mě obdarovala Pinning Up. Až se rozhodnu že se zbavím chotě, ukážu se mu v ní - jistojistě ho skolí masivní infarkt a já budu vdova, nikoliv vrah :-))
Avon Matte - jebka jako všechny Avon laky a matné extra. Pokud máte někdo dobrou zkušenost s Avon laky, dejte mi vědět, protože já nikoho takového zatím neznám. A tenhle je teda ultra špatný - matný efekt se začne vyblejskávat v průběhu několika málo hodin po nalakování a  nedlouho poté následuje loupání. Což je škoda, protože ta barva je pro mě velice aaachhh !
Benefit Longwear Powder Shadow - Kiss me, I´m Tipsy. Tady se Cosmpolitan s věcí k testování trefil. Vyhovuje mi textura, barva i výdrž. O obsáhlejší recenzi platí to, co u Biotherm žrouta celulitidy - v srpnu.
Essence Colour & Go - 112 Time for Romance. Fidlajovo růžové třpytky v průhledném laku. Přes černou má oblíbená kombinace a při odlakovávání buď alobal, nebo spousta sprostých slov :-) Drží jak klíště.
Korres Lip Butter - Plum
Budík - přiznávám, že s ručičkovými hodinami příliš nekamarádím, ale když tuším, kolik tak zhruba může být, dám to. No a jelikož se mi nechce ráno rukama od krémů a jiných kosmetických vychytávek hrabat na telefon, abych se podívala, jak moc zase nestíhám, mám na umyvadle fialový analog.

Růžová




Essence Hugs & Kisses Blush 01 Dating Prince Charming. Plakala ve slevovém košíčku, chudinka invalidní. Má amputované víčko. Zželelo se mi jí a za 34,90 jsem jí adoptovala. Doma jsem zjistila, že třpytky jsou kupodivu mikroskopické a tak tu světle růžovou část používám jako jeden z rozjasňovačů.
Mixa Soothing SPF15 Care Anti Redness
Sephora - neskutečně pelichající stippling štětec
Kores Lip Butter - Mango
Maybelline Colour Whisper - 120 Petal Rebel
Holika Holika Shimmering Petit BB - lesklý jako psí kulky, ale moc příjemný, lehoučký. SPF 45 z něj dělá můj letní víkendový BB, když se mi nechce líčit se, ale okolnosti mě nutí pobývat vetší část dne venku. SPF skutečně funguje. A navíc má obal s kočičkou, že jo :-)
Benefit zrcátko - kabelková záležitost
Bobbi Brown Treatment Lip Shine SPF 15 - jsem zapomněla přihodit k foceným objektům. Ech. Je v odstínu 3 Papaya a kdo bude hledat na mém Instagramu, najde i fotku na rtech :-)
Astor Soft Sensation - 009
Maybelline Color Sensational Popstick - 030 Pink Lollipop
Bioderma Sensibio H20 - nebudu nosit sovy do Athén :-)
Bioderma Sensibio Light Soothing Cream - mám rozepsaný článek, moc oblíbený krém. Hergot, nechtěla by mi Bioderma nabídnout spolupráci? Takovejch peněz do nich rvu...:-))
Plus osm různých, celkem nudných, laků na nehty.

Bílá




Beeca  - v minikelímku od IYF. Děkuji a nemám tě ráda! :-) Chci plné balení !
Maybelline Silk Glam - 21 Pink Drama. Jak je vidět, z paletky používám téměř výhradně bílou. Miniaturní třpytky nikam necestují, neopadávají, takže na projasnění oka moc fajn.
Pštrosí olej
M.A.C. Cream Colour Base - Luna Frost. Dárek z kamarádova pracovního výletu do USA. Používám jí jako rozjasňovač a mám jí velmi v oblibě. 
Essence Fix & Matt Transucent Loose Powder
Albínský Android - tak toho zbožňuji nejvíc a přiznávám, že jsem na něm závislá :-)

Černá
černá je nejlepší. Černá je jako punk, nikdy nebude mrtvá.




Essence Colour & Go 144 Black is Back - mnou nejčasteji používaný lak na nehty.
L´Oreal Telescopic Carbon Black - léta má nejmilejší řasenka a stále se k ní vracím. V současné době jí však zdatně konkuruje
Max Factor 2000 Calorie, kterou jsem si nedávno koupila z nostalgie, protože jsem jí používala v šerém dávnověku puberty a říkala jsem si, že když se vyrábí tak dlouho, asi bude pořád fajn. Je :-)
Sephora Outrageous Volume - nějak mě nenadchla, ale časem jí asi dám ještě šanci, protože vím, že zaujmout mě, to je pro řasenku těžký úkol. Nerada je střídám.
Lancôme Hypnôse Star je příjemná, ale tohle minibalení je peklo. Jak kartáček není pořádně za co držet, nejsem schopná se s ní nějak kultivovaně nalíčit. Jednou si pravděpodobně dopřeju dospělou, Lancôme já rád. 
Sephora - Troska voděodolné tužky na oči. Používám zejména v zimě, kdy mi oči příšerně slzí a normální linky jsou kvůli tomu nemyslitelné.
L´Oréal Gel Intenza Eyeliner
Laibach náramek - nosím téměř pořád. Vynechávám při příležitostech, pro které se opravdu nehodí (pracovní schůzky a tak podobně) a při třiceti stupních. Dostala jsem ho loni k narozeninám od Tymura, je dělaný ručně na míru a doteď z něj mám radost každý den.
Náušnice jsou z Fleru a byla to must have láska na první pohled.

Stříbrná a sem tam barva
Oblíbený soví náramek, nalevo nahoře snubní prsten. Patentkové naušníce Wegga - Fler, králíkoprsten Chic Pig, prsýnek s kočičím oušky je z eBay a zbytek mix už nevím odkud :-)




Uff !

31 komentářů:

  1. To je věcí! :) Hezky sepsané, oči mi přecházejí ze všech barviček. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě takhle pohromadě taky :-)) Uklidňuji se pohledem do černé kávy, položené na kolenou na černých šatech, hrnek objímaje prsty s černými nehty :-))

      Vymazat
  2. Co máte všechny proti Vichy?? Já ji používám již řadu let a nedám na ni dopustit, skvěle pečuje o plet a výsledky jsou znát vždy již po pár týdnech ;) Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím co všichni, ale mě vadí alkohol ve většině krémů a to zejména je-li na čelních místech složení. Kvanta silikonů a jiných dobrot, které mi prostě k dermokosmetice nesedí. Svého času jsem používala Normaderm řadu. Výsledky přinesla během pár dnů, to ne že ne. Ale mnoho týdnů jsem si pak dávala do kupy přesušenou pleť. Ale vzpomínám ráda na vůni mycího gelu :-)

      Vymazat
    2. A co ostatní lékárenské značky?? Bioderma, Avene, LRP? Taky mají takové složení? Děkuji.

      Vymazat
    3. Jak který výrobek. Chce to koukat na složení kus od kusu. Bohužel u žádné z těchto značek nejde říct "jo, super, nejsou v tom silikony, parabeny a tak podobně".

      Vymazat
  3. Téda krásně se na tu Tvou duhu dívá :-D. Já měla u některých barev problém vybrat zástupce, ale u Tebe v koupelně to hýří barvami - krása. Zrovna se snažím koupit si slušný balzám na rty s SPF a jsem zoufalá ze zoufalé nabídky - a to Tvoje Lobelo jsem zatím nikde neviděla, sákryš - nejlepší se mi složením zdál ještě tak starý dobrý Astrid, jinak je to samá ropa a tu na rtech teda "nechcu" :)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skús Alverde, majú dva druhy mandarinkovo-vanilkový a měsíčkový. Podľa mňa najlepšie balzamy, Labello nemám rada, vysušuje.

      Vymazat
    2. Měla jsem velký problém se zelenou :-)
      Něco se SPF má i Balea, ale taky to bude ropný základ.

      Vymazat
  4. :) teda! Ja som tento tag robila akurát včera, ale ani mi nenapadlo, až toooľko produktov nacpať na jednu fotku. Ale dobréééé! Krásne vecičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U někerých barev to jde samo, u některých je u mě problém najít nějaké rozumné zástupce :-)

      Vymazat
  5. Děkuji za pokračování, moc povedené. Super fotky i výběr produktů, opravdu až oči přecházejí.

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem úplně paf z fotek. Nádherný!

    OdpovědětVymazat
  7. Na to se taaaak krásně kouká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak krasne se to bude uklizet na pridelene lokace! Zatim se to vali v koupelne po umyvadle, coz nesnasim, ale nemam silu to roztridit a pouklizet.

      Vymazat
  8. Krasne.. plan na zbaveni se chote mam taky, az prijde cas, prozradim mu, kolik staly ty barevne kulicky v krabicce s napisem Guerlain (diky Mooro, take jsem podlehla) a jsem si jista, ze skona na miste :o))) a jak rikas, budu vdova, ale ne vrah :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja takhle mela castecny uspech s cenovkou na pullitrovce Sensibia. Bohuzel se jen priserne nasral a kardiovaskularni system odolal.... :-) Musim nasadit tvrdsi kalibr, ale jak se ukazuje, je souzitim se mnou jiz znacne zocelen. Bude to fuska!

      Vymazat
  9. Ahojte,
    pozyvam vas na giveaway :-)
    http://natalyburtonweb.blogspot.sk/2013/07/first-giveaway.html?showComment=1372786820182#!/2013/07/first-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. Balzám na rty jsem vloni měla z dm Sundance SPF 50 (můj byl teda ještě v jiném přebalu, ale jinak to bude určitě to samé) a z toho jsem byla vyloženě nadšená. Krásně se nanášel, nic tuhého, takový mastnější, hydratační, dlouho na rtech vydržel, nedělal hnusný povlak, naopak obsahoval jemné mikropigmenty odrážející světlo, takže dělal fakt hezky lesklé rty. Složení jsem teda nijak neřešila, uvedené je zde.

    http://www.dm.de/de_homepage/sundance/produkte/sundance_produkte_sonnenschutz/sensitive/59860/sensitive-lippenpflegestift.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky !
      Ony bohužel SPF věci jsou z podstaty nepřírodní, vždycky je to menší nebo větší zlo.

      Vymazat
  11. Krásně jsi článek zpracovala, fakt se mi to moc líbí. Tvoje pojetí tohoto tagu mě zaujalo určitě nejvíc ze všech, na které jsem koukala. Klobouk dolů, muselo to dát práce a oceňuji to, kouká se na to moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, já děkuju ! :-)
      Přiznávám, že náročné to bylo časově, když jsem začala psát a fotit, nenapadlo mě, kolik času u toho strávím :-)

      Vymazat
  12. A tímhle jsi mě rovněž potěšila. Jako, tag jako takový se mi nezdál špatný, ale ty fotečky, no všude mi to přišlo takové ubohé, nebo spíš smutné - jeden barevný předmět na fotce, no to je úplně škoda. Navíc žádná ze slečen je ani neukázala na závěr pospolu, aspoň TO by mi tu duhu evokovalo (no jo, jsem už trapná tou svou potřebou barev vždy a všude), ale tys to povýšila úplně na jinou úroveň a navíc výtvarně skvěě ztvárnila, výborně, tleskám a jdu se ještě jednou kochat barvičkami :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vtipné je že jinak jsem značně monochromatická, černá vždy a všude, střídána bílou a jen málokdy vybočím :-) Ale za pochvalu děkuju, moc si jí vážím :-)

      Vymazat
  13. Skoro všetko vecičky čo nepoznám!Fúúú...červená,modrá a fialová najviac! Tie laky a rúže sú proste nádherné a všimla som si že ani u teba nechýba Bioderma...Skvelý tag a získala som množstvo tipov na skúšanie!

    Pozývam ťa na giveaway
    http://crazy-lifestory.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-persun-mall.html

    OdpovědětVymazat
  14. Máš toho v každé barvě hodně :)) Mně se tenhle tag hrozně líbí, ale nevím, co bych do něj dala třeba ve žluté... :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  15. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat