pondělí 29. července 2013

Missha All Around Safe Block Waterproof Sun Milk SPF 50+

Bledost si, jak známo, pěstuji. Z mého pohledu léto budiž prokleto, nenávidím vedra, nenávidím opalování a jako bonus nenávidím lepkavé a hutné SPF přípravky. Na tělo mám olejovou padesátku, haleluja, ale na obličej je přeci jen poněkud divoká. Oblíbený BB má SPF jen 25, což ve mě probouzí panickou hrůzu, že se, kristovanoho, opálím! Hledala jsem tedy 50ku vhodnou na obličej, která se nebude rvát ani s krémem, ani s BB.







Vzhledem k většinou výborným zkušenostem jsem zapátrala v asijském rybníčku a z něj vyplula Missha. V nesmírně roztomilém obalu. Málokdy věci na eBay dražím, nemám na to nervy, protože jsem vzteklina a když mě někdo v posledních pěti vteřinách přehodí, akorát mě to nasere. U tohohle jsem ale učinila výjimku, neboť do konce aukce zbývaly dva dny a stále nikdo nepřihodil. U Ruby Ruby jsem se nebála, že jde o fake, i šoupla jsem tam 5 liber a zapomněla na to. Jakýmsi zázrakem nikdo mou cenu nepřehodil, takže za týden se na mě ze schránky vysypala obálka.


K mému překvapení je na krabičce složení psané nejen fontem Windings, ale i v latince, takže (aplaus !!!!) poprvé u korejského produktu kouknu i na to, i když u SPF přípravku asi nikdo nečeká čistou přírodu, nakrmení dětí v Biafře a světový mír.
Let´s go !

Helichrysum Italicum Flower Water
Cyclopentasiloxan
Cyclohexasiloxane
Ethylhexyl Methoxycinnamate
Zinc Oxide
Methylene Bis-benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol
Butylene Glycol
Aluminium Starch Octenylsuccinate
Dimethicone
Titanium Dioxide
Alcohol Denat.
Peg-10 Dimethicone
Hexyl Laurate
Althaea Rosea Flower Extract
Psidium Guajava Leaf Extract
Eucalyptus Globulus Leaf Extract
Cinchona Succirubra Bark Extract
Abronia Villosa Leaf Extract
Cetyl PEG/PPG - 10/1 Dimethicone
Stearic Acid
Methicone
Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer
Alumina
Disodium EDTA
Methylparaben
Propylparaben
Buthylparaben
Phenoxyethanol
Fragrance
Iron Oxides (CI77492)

Je to koktejl aktivních složek, které najdeme skoro v každém SPF produktu, silikonů a překvapivě velkého množství přírodních ingrediencí. Tentokrát to nebudu rozebírat detailně, protože u všech aktivních složek bych psala "aktivní složka, pohlcuje UV, může být dráždivá a spekuluje se o jejím podílu na vzniku rakoviny kůže". Je to blbý, ale je to tak. Jsem dost zvědavá, zda tato otázka bude někdy vyřešena a jak, protože zatím je můj názor na opalovací krémy takový, že je to vyhánění čerta ďáblem. Co jsou silikony a parabeny už také víme, že.
Na druhou stranu, pozitivně mě zaskočila ta kupa přírodností. Jsou zde použity kvůli svým regeneračním a vonným schopnostem.

Jsem nadšená z konzistence mléka. Je hodně tekuté, rozetřít ho po obličeji není nejmenší problém a během deseti vteřin je vsáklé. Nezanechává lepkavý pocit a kupodivu ani silikonový. Po dalších deseti o něm nevím vůbec. S hydratačním krémem nebojuje, ostatně ani s BBčkem, což je senzační, trochu jsem se bála cucků či map. Nepozoruji ani ucpávání pórů, naopak jakýmsi zázrakem mám nyní pleť téměř bez pupenů. A stále bledou :-)





Závěrečná zpráva tedy zní - pokud jste smířené s tím, že SPF produkt je vlastně vždy srágora a jdete po vysokém stupni ochrany, zkuste Misshu.


Missha SPF výrobky seženete i v nižší voltáži.


17 komentářů:

  1. vypda dobre. Jen bych Ti nerada kazila iluze.. vis, ze i pres 50-ku se muzes opalit? SPF ukazuje jen to, jak dlouho muzes byt na slunci.. vypocet jak dlouho Te to ochrani je dost slozity, ale uvadi se, ze 1SPF Ti prida jednu minutu pobytu na slunci....
    http://www.bodyandsoul.com.au/beauty/news+reviews/what+spf+50+means+for+you,15065

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja jen abys nebyla smutna, ze se opalis i pres tuhle krasavici...

      Vymazat
    2. Ano, vím :-) Já se na slunci vyskytuju pouze v nejnutnějších případech, kdy není vyhnutí. Zběsile se před ním schovávám a vysoké SPF je prostě pomůcka pro ty nevyhnutelné situace :-)

      Vymazat
    3. ok, tak to jo :-)

      Ano, ja na oblicej slunce taky nepustim ani kdyby nevim co!

      Treba uz je to, ze se uvadi, ze 90% vrasek je kvuli slunci... to je prece strasne vysoke cislo... ufff :-(

      Vymazat
  2. Jako kdybych ten první odstavec psala já! Bledost se mi na mě samé líbí, strašně nechci být opálená a nenávidím vedra. :-( Na obličej si vystačím s OF 25, který obsahuje můj denní krém. A ochranně působí i minerální makeup, v létě ho používám pořád. Obličej tak vypadá jakžtakž, ale teda ač mažu poctivě celé tělo, tak mi vždycky sluníčko vyrobí prvotřídní pruhy kolem oblečení. Mám tak rudý dekolt a ramena a bohužel letních šatů s rukávy moc není... Mimochodem, mazání opalovacími krémy je pro mě teda očistec, protože jednoduše nesnáším to ulepení a smrad (jo, já vím, že všem ostatním voní). Momentálně používám opalovák od Lilien, který beru jako kompromis - moc nesmrdí, není skoro ulepený a má SPF 30.

    OdpovědětVymazat
  3. Já se přes padesátku dokonce i spálila. :/ Taky nechci být opálená, ale bohužel jsem. Chytla jsem do bronzovorůžova a vypadám jako prasátko a když si dám asijský BB krém, je ze mě vosková figurína. Ať už to slunko zaleze někam... Tenhle krémík vypadá hezky, kdybych jich tu neměla miliónpadesát, už je dávno můj. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se spaluji do ruda, vypadám jak spařené prase a i kdyby ne, prostě mám svojí bledost ráda, takže mě opalovací schopnosti slunka fakt rozčilují :-)

      Vymazat
  4. Tak nevím používat spf nebo ne ..jaký máš názor na přírodní věci se spf např. dr. hauschka nebo levnější alverde, myslíš, že jsou ingredience v nich použité také škodlivé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy jsem nic z toho neměla v ruce, takže bohužel nevím :-(

      Vymazat
    2. No, ja mam Alverde, slozeni je docela friendly, ale je to takovy ten bily, temer nerozmazatelny kyt.. natrit se tim je o nervy, ale fakt je, ze kdyz si dam tu praci a tu hmotu na sebe nanesu, slunce se k me kuzi nedostane (muhehe..) celou tuto nedeli jsem byla nucena stravit venku a odstin kuze nezmenen :o) jako, nebyla jsem cely den na primem slunci, kryla jsem se i ve stinu, ale me slunko dokaze pozrat i ve stinu.. a taky tak, odstin sparene prase.. :o)

      Vymazat
    3. To by mě zabilo. Já jsem asi fakt vampír, je mi na slunci fyzicky blbě. A bílý opalováky jsou pro mě naprosté peklo. Ne kvůli barvě, ale kvůli konzistenci. Prostě to nedám.

      Vymazat
    4. Tak jestli je ti na slunci blbe, tak to rozhodne nejezdi na F1 do Madarska, pro jistotu v nejteplejsi den v roce,
      jako ja.. fakt masakr.. :o)

      Vymazat
    5. :-)))
      Tato eventualita nehrozí. Ale na Moto GP, pravda, bych jela i kdyby mělo být ve stínu 43 :-))

      Vymazat
  5. No skvělé, jsem taky upírka, slunci se vyhejbám, jak čert kříži. A že jsem bílá? No a co, líbí se mi to... Takže jdu shánět :-) díííky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to taky líbí, přiopálená část těla mě dokáže fakt naštvat, přemazávám se furt a ulicemi se plazím podél domů, stínem :-P

      Vymazat
  6. Já mám připečený nos a děsně se těším, až ze mě letní opálení sleze. Cíleně se negriluju, ale zalézt na celé léto do krytu nemůžu, no. Miluju svoji aristokratickou bledost.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj! Prosím jak je to s tím, že krémy s UV filtrem mohou způsobovat rakovinu kůže?! Myslela jsem, že jí spíš brání... Mažu se totiž 50kou celoročně, nechci být vrásčitá a toto má prý pomoct, ale zase radši s vráskami než nemocná, že. Moc díky za odpověď

    OdpovědětVymazat