neděle 15. prosince 2013

Balea Tělové mléko do sprchy

Koho baví se po každém sprchování mazat?














Mě fakt ne. Pravidelné mazání se je mé téměř každoroční novoroční předsevzetí, na základě kterého zakoupím -další- tělové mléko a vydržím se mazat i tři dny :-)
Niveáčtí kreativci mě tedy tělovým mlékem do sprchy potěšili - od srpna, kdy jsem zakoupila první, chodím spát namazaná. Mlékem, ne pivem. Většinou.
Ne že bych neměla výhrady - textura je podivně umělohmotná (zdravím cera microcristallina a paraffinum liquidum) a dolování mléka z ně zcela plné flašky je porod. Ale nic jiného nebylo.
Balea, která obšlehne vše co se dá, nezaspala a tak v regálech DM přistála jejich verze tohoto produktu. Za cca. polovinu ceny Nivey. No pojď do mě !
(Zajímalo by mě, jestli někdy dospěju do stádia, kdy novou kosmetiku koupím až ve chvíli, kdy dojde ta aktuální a ne proto, že tu novou vidím :-) )

Ve složení Baley jsou - ve srovnání s Niveou, vystavěnou na minerálním vosku - docela pěkné věci, vůně je nevtíravá (ale nevadí mi ani ta niveácká), takže na večerní testování jsem se po nákupu fakt těšila.
Obal praví, že uvnitř nalezneme
  • vodu
  • cetearyl alcohol
  • helianthus annuus hybrid oil - slunečnicový olej, zdroj mastných kyselin, záruka světového míru.
  • butyrospermum parkii butter
  • caprylic triglyceride - triester získávaný z kokosáků a glycerinu. Emolient, zvlhčovač.
  • glycerin
  • distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate (lepší než moje oblíbené driehonderddrieendertig ..)  - antistatikum. Používá se v šamponech, aby vlasy nebyly rozlétané. Co dělá tady nevím, asi krotí od polétavosti chlupy. Je, nicméně, bezpečnou složkou.
  • macadamia ternifolia seed oil - makadamiový olej. Vyživuje, hydratuje. Jeho složení je velmi podobné složení přirozeného kožního mazu, jde tedy o jeden z kosmetických zázraků. Úspěšně se pere se známkami staárnutí pleti.
  • cetrimonium chloride - použává se většinou v šamponech jako antistatický agent, též jako čistící složka. Zde je však použit jako složka starající se o texturu produktu a jako pomocník spojení mastných složek s vodou (aby to šlo opláchnout). Nedoporučuju to jíst, jinak je tahle složka v koncentraci, ve které se smí v kosmetice používat, poměrně neškodná i dle patch testů.
  • parfum
  • sodium benzoate
  • citric acid 
  • panthenol
  • linalool
  • potassium sorbate - konzervant. Přírodní. Smí se používat - a také se používá - i v potravinářství.  Velmi šetrná alternativa parabenů.
  • citronellol - může být jak přírodní (z růží, gerania, citronové trávy), tak syntetický. Citlivou pokožku umí podráždit, pro většinu je však neškodný a používá se jako složka vůně.
  • limonele - v podstatě to samé
  • benzyl alcohol
  • geraniol - přírodní i syntetický olej, používá se jako složka vonné kompozice.
  • hexyl cinnamal
  • butylphenyl methylpropional 
  • benzyl salicylate - jedna ze složek vůně. Poměrně silný iritant. Pokud máte citlivou pokožku, bacha na to, je to jedna se složek, které bych se - s citlivou kůží - vyhnula. Já jsem jen sušenka, jiný problém s pokožkou těla nemám, takže se jí nevyhýbám, kór když sídlí na předposledním místě složení.
  • bis-ethylhexyl hydroxydimethoxy benzylmalonate (mám důvodné podezření, že názvy ingrediencí vymýšlí J.K. Rowling..) - zlepšuje kondici pleti, reguluje tvorbu kožního séba, působí proti začervenání a je mírně protizánětlivý.

Na rozdíl od Nivey se po použití tohohle necítím ublemcaná a taky se to neusazuje v ručníku. Abyste rozuměli (-y :-) ) - mé výhrady proti Nivee nebyly kritické, jen jsem si uměla představit, že by to mohlo být i lepší. Zejména ručník napuštěný tělovým mlékem saje tak nějak na.... jak když nesaje.
Balea nezpůsobí pocit, že jsem obalená igelitem, hydratuje tak nějak něžně, takže za cenu pod stovku není co řešit :-)


23 komentářů:

  1. Balea tělové mléko je skvělé, jediné, co mi vadí je to, jak strašně moc klouže. Můj rozseknutý ret a modřina pod ním jsou toho důkazem. Vypadám, jako by mě někdo zmlátil. :/ Ale jinak nemám výhrady. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi naše personalistka? Ta si takhle, chuděra, rozsekala obličej před třemi týdny v hotelu na firemní akci. Ou ou, fůůůů ! Holt to chce být opatrný, tělové mléko ve sprše/vaně bude klouzat vždycky, ostatně je to na něm i napsané. Ale je mi jasné, že někdo to prostě ustát nejde. Ať se to brzy zahojí !

      Vymazat
    2. Četla jsem to. A řekla jsem si, že když jsem ustála Niveu, tak tohle nebude problém... Sheldon měl pravdu, protiskluzových podložek je vždycky málo. :)

      Vymazat
    3. Mam vyvinutou predstavivost, okamzite vidim Sheldona matlajiciho se telovym mlekem. Ve sprse. Jezisikriste, neeee! :-)

      Vymazat
  2. Baleácke telové mlieko do sprchy som ešte neskúšala, no viac ako to Niveácke mi vyhovujú sprchové oleje. Aspoň teda ja mám pocit, že pokožka je hydratovaná viac. Čo mi však vadí nielen na oleji, ale aj telovom mlieku do sprchy je fakt ako veľmi ostane mastná vaňa...iba z toho dôvodu ich nepoužívam každý deň...

    OdpovědětVymazat
  3. To mě tedy zaujalo, složení vypadá hezky, ale riziko zabití se ve sprše hodnotím jako moc velké.. S mou šikovností. Pro mě mazání většinou není otrava, takže toto asi nepotřebuju.

    Jinak, ještě jsem Ti to nepsala, ale jsem moc ráda, že zase píšeš! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, moc hezky se to cte :-)
      Ja jsem se jeste neprizabila, ale cekam to kazdym dnem.:-))

      Vymazat
  4. S mamkou jsme zkoušely Niveu a ani jednu nás moc nenadchla. Lepivý pocit na pokožce a to složení.. Je vidět, jak člověk platí za značku. Balea vytvoří to samé za menší peníz a s lepším složením.. mě osobně je tedy jedno, jaká etiketa je na lahvičce, hlavně, když je to funkční. Až se vydám do drogérie (teď mám přísný zákaz), asi se po Baleáckém mléku podívám.
    Jinak si taky kupuju nové věci, i když mám doma pět jiných se stejnou funkcí. Vždycky se totiž bojím, že pak už by produkt nemusel být, nebo by nebyl za tak výhodnou zaváděcí/zlevněnou cenu :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me se libila myslenka mleka do sprchy a Nivea me nestvala, tohle mi ovsem vyhovuje vic.

      Ano, ano, to je presne ten.system :-))

      Vymazat
  5. Jen ze zvědavosti - pokud Tě nebaví se mazat, proč Tě baví se mazat a ještě to potom smývat? Tohle mi moc nejde na mozek... :))
    Jinak tyhle věci asi nejsou zrovna pro mě, já se raději pěkně namažu... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protoze tohle na sebe napatlas behem deseti vterin, coz mazani se nikdy netrva :-)

      Vymazat
  6. Já radši sprchové oleje, přijde mi to ještě jednodušší.. ale vana po nich taky klouže .o)
    A teda ta fotky entity na Insta.. to je NESKUTEČNÉ!! Teď jsem opravdu uvěřila, že není odtud :))) Nádhera! Chci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vypadat mimozemsky ona umi :-))
      Nedam, umrela bych bez ni :-))

      Vymazat
  7. To je rána mému přesvědčení, že Nivea je prostě nadčasová klasika a Balea značka, o níž si nemyslím nějak nic moc hezkého, jako o každé privátní řetězcové značce. :-D Já za to nemůžu, vím, že je to můj pocit, navíc iracionální. :-) Tak tohohle jsem zůstala ušetřená, na tělo je mi obvykle nějak jedno, čím už se napatlu, protože těch mazátek už mám doma asi tak tuny. (Protože jediné osvědčené mazadlo na obličej, jinak se mi dělají pupínky, jediné osvědčené na rty, jinak mám je mám do krve rozpraskané, pak něco na kolena a lokty, když už je opravdu, opravdu zle a vysušená pokožka trpí a ničím jiným dostat do normálu nejde... na zbytek těla mi to může být už vážně dost jedno. :-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kupu všeho, samozřejmě ne všechno používám :-) Bylo by skvělé naučit se mít jeden, maximálně dva, výrobky od druhu, ale jaksi...ehm... neumím :-)

      Vymazat
  8. Já mám doma dva kousky Nivey, protože mě baví ten koncept, jen jsem nevěděla (=ignorovala), že jsou v něm takové humusy. Vyzkouším i toto, když teda říkáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Coz o to, uplne humusy to nejsou, ale Balea ma slozeni preci jen trochu milejsi :-)

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. Stoji, myslim, 89,-, takze v pripade nespokojenosti nevyhodis moc penez :-)

      Vymazat
  10. No a nejvtipnějši na tom je, že Balea patří Nivee, Nivea pro ně ty produkty vyrábí, je to pro Niveu taková low-cost sekce :)

    OdpovědětVymazat
  11. Je fajn, že zase píšeš :) já se mažu ráda, takže to asi nezkusím, ale recenze pěkná

    OdpovědětVymazat