úterý 10. prosince 2013

La Roche Posay Effaclar Duo

Jakkoliv se to z frekvence příspěvků v posledních čtyřech měsících nezdá, ŽIJU !

Porucha není na vašem přijímači, výpadek jse opravdu měla já. Nová práce, turbulentní osobní život a tak dále. Pátý měsíc v novém zaměstnání se zdá, že situace začíná být poněkud méně hektická, mohla bych tedy sem tam vyšašit nějaký čas na psaní. Musím říct, že se mi po blogu stýskalo, leč energie se zoufale nedostávalo. I teď chlebodárci věnuji průměrně 11 hodin každého pracovního dne, ale už vím, co dělám, takže už to není tak kulervoucí.

..a to byla ta lepší polovina ksichtu..
Ve chvíli, kdy se mě přestala pokoušet odrovnat práce, se tohoto úkolu ujala má pleť. Musím říct, že tak odporně, jako před třemi týdny, jsem nevypadala ani po šnecích. Každé ráno jsem se rozhodovala, zda vyrazím do práce nebo pro jed na krysy, který posnídám. Přišlo mi humorné, že dvaatřicet hluboce hnisavých boláků, tvářících se, v průběhu několika málo dnů pohltí obličej celý, se objevilo ve chvíli, kdy jsem v kosmetice neučinila žádnou změnu a ne v období, kdy jsem na sebe matlala co tři dny něco jiného. Předpokládám, že na vině je částečně spánková deprivace a stres, nicméně až takový efekt?!




Po třech týdnech mi ruply nervy a vyrazila jsem do lékárny. Že před tím, než se objednám na kožní, dám šanci nějaké dermokosmetice. Lékárnice na požadavek něčeho bez silikonů a alkoholu vydala vzorky řady Effaclar. Silikon na krásném třetím místě složení, alkohol u pleťové vody na druhém. Nu což. Příroda neazbarala, zkusím humáče.
Po třech dnech používání Effaclar Duo jsem klusala pro plné balení. Nemohu říct, že bych měla obličej jako nemluvně hýždě, ale už si ode mne neodsedávají lidé v autobuse v panice, že ten mor chytnou také. Hnisání ustalo a počet boláků se zmenšuje každým dnem.



 Z čehože se Effaclar Duo skládá? Udělejte si kakao, je to dlouhé :-)
  • aqua
  • glycerin
  • cyclohexasiloxane
  • hydrogenated polyisobutene - voděodolný syntetický olej. Používá se jako emolient tam, kde nejsou použity oleje přírodní nebo minerální. Používá se v koncentraci 1,44% a méně a v této je nedráždivý. Je shledáván neškodným.
  • niaciamide
  • isopropzl lauroyl sarcosinate - emolient, bez rizika
  • amonium polyacryldimethyltauramide / amonium polyacryldimethyl taurate - emolient. Dlužno podotknout, že se jím zabývalo velmi málo studií, takže je možné, že ještě něco vyplave, ale zatím se á za to, že je bezpečný.
  • silica (nano) / silica - silika - Její použití je široké, zde slouží jako prostředek pro absorbci nadbytečného kožního mazu a rozjasňovač pleti (odráží světlo). Jelikož se nejedná o krystalickou siliku, je téměř neškodná. U velmi citlivé pleti může způsobit podráždění.
  • methyl methacrylate crosspolymer - polymer, který se v kosmetických produktech stará o texturu a též pije přebytečný kožní maz.
  • sodium hydroxide - upravuje pH produktu. Může způsobovat podráždění. Kdo by to byl u louhu řekl, že :-) Bežná součást mýdel, v podstatě zásadní složka mýdel vyráběných klasicky. Přípustné koncentrace v kosmetice jsou stanoveny pro jednotlivé druhy produktů.
  • salicyl acid
  • nylon-12 - pomáhá tvořit texturu produktu, stará se o snadné roztírání a jako bonus zajišťuje, že se produkt neusazuje do jemných vrásek na obličeji. Hypoalergenní a sterilní
  • zinc pca - při dlouhodobém používání umí přemluvit pokožku k menší produkci kožního mazu.
  • linoleic acid - protizánětlivá látka, antioxidant, emolient
  • pentaerythrityl tetra-di-butyl hydroxydrocinnamate - konzervant. Někdy bývá udáváno, že se jedná o antioxidant, ale hlavním účinkem této složky je konzervace a jelikož antioxidační účinky jsou dost neprůkazné, je to spíš zástěrka konzervace. Je netoxická a nedráždivá, ale konzervanty mají špatné jméno, asi proto bývá maskována za antioxidant.
  • capryloyl glycine - funguje jako čistič, zlepšuje kondici pleti a  nikomu neubližuje
  • capryloyl salicylic acid - ester kyseliny salicylové, viz výše.
  • caprylyl glycol
  • piroctone olamine- aby vám v tom nerostly houbičky. A na obličeji taky. Může způsobovat potíže velmi citivé pokožce, běžně ale nezlobí.
  • myristyl myristate - emolient, kupodivu přírodní. Jeho úkolem je také zajišťovat nelepivý pocit z krému a projasnění pleti. Neublíží ani citlivé pleti.
  • potassium cetyl phosphaten - bezpečný emulgátor a čistící složka. Podráždit může jen hypersensitivní pokožku a předpokládám, že lidé s takovou po tomto produktu nesáhnou.
  • glyceryl stearate se
  • parfum (f.i.l. b36611/6) - a celé to jemně voní asi jako.. jako... jako limetka v lékárně :-)
Od La Roche nikdo neočekává, že bude přírodní tak, že v něm budou poskakovat veverky a na nepřírodní kosmetiku to zase taková tragédie není. Kdo nenávidí silikony, koupí si něco jiného, já jsem z Effeclaru značně nadšená. Rychle se vstřebává, funguje a je to výborný krém pod make-up. Těch 409,- rozhodně nepovažuji za vyhozené peníze.




32 komentářů:

  1. Jupí, jsi zpátky! :) Effaclar i Effaclar Duo a čisticí gel jsem používala, když mě trápily podobné problémy, jako tebe a taky mi to hezky zabralo. Ale makeup se mi na to nanášel pěkně blbě, cuckovalo to. Ale je to už dávno, beztak to bylo tím makeupem. Tehdy jsem ještě nepoznala dobrý od špatného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi fakt ano - me se na to hezky nanasi vsechno, co na to napatlam.

      Jsem zpet, snad uz to pujde ;-)

      Vymazat
  2. Já už si říkala, kam Tě vítr zavál. :) No, snad už to bude jen lepší... :) S touhle kosmetikou zatím nemám zkušenost, ale trochu se obávám, abych ještě těžce nehledala tuhle recenzi, až budu mít za pár měsíců státnice a po státnicích. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slibuju, ze ted uz si chvilky casu udelam :-)
      A ke statnicim budu drzet place - z ceho?

      Vymazat
  3. No konečně jsi zas tady! A trable s pletí nezávidím, jsem ráda, že ti Effaclar pomohl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ted uz vypadam jen jako 15yi lety kluk a ne jak kdyz mi ten ksicht ma uhnit :-)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně. Já to tady "čekuju" snad obden.

    OdpovědětVymazat
  6. Jj effaclar je na tohle super, zkus i AI a K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou v planu jeste tento tyden ;-) Protoze tohle funguje fajn a ksicht horsi nez v patnacti mi fakt vadi. Jsem povrchni ! :-))

      Vymazat
  7. Ha, už jsem se o Tebe začínala bát! Vítej zpátky, ráda Tě vidím. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. You´re welcome!!!
    Už jsem si myslela, žes zapomněla heslo na blogger...
    Já mám Effaclar vyzkoušenej a jsem moc spokojená, taky jsem měla něco podobnýho, co ty, naštěstí v menším vydání, ale i tak mi to velice znepokojilo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hesla ja si pamatuju ;-)
      Neco v mensim vydani mam porad, tohle ovsem prekonavalo i me nejsmelejsi predstavy!

      Vymazat
  9. effaclar je super, taky mi zabral, ale po nějaký době si na něj pleť zvykla, takže to asi po odeznění těch problémů střídej s něčím na citlivou pleť, co ti tu pleť nepodráždí ... já to střídala s Tolerianem od La Roche- Posay a ten je tak jemnej, že i iritovaná pleť ho snese

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mam, pouzivam ho, kdyz se po necem osypu a vim po cem

      Vymazat
  10. Zdravím Tě!!! Téda taková pauza a ty trable s pletí....ale je super že Ti chemka zabrala. Já mám podobnou zkušenost a to jsem jasný přírodomil - v létě když mi ksicht kvetl jak louka mi zabralo zase jen Vichy. La Roche Posey bych se taky nebránila, někdy prostě ta chemka zafunguje i se silikonama, je to tak trochu záhada, ale prostě to kouzlo je v té kombinaci chemikálií - někdy se po ní člověk osype a jindy pomůže :-). Je super, že jsi zpět, tak ať se daří nejen v práci - a viva effaclaru když zabral !-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V práci to jde, snad to tak bude i nadále 
      Doufám, že chemie při své účinnosti setrvá, protože jinak si to opravdu hodím :-P

      Vymazat
  11. Tak takovouhle pleť jsem měla asi pětkrát v životě (momentálně jsem snad na konci další šílené akné etapy). Moc mi pomáhá chemický peeling, protože když na pleť mažu všechna ta chemická svinstva, tak se mi hromadí "stará kůže" a ucpává mi póry, pak je to ještě horší. Jinak jsem zjistila, že v tomto období na značce kosmetiky vůbec nesejde, čím větší "dryják", tím líp. Vždycky se mi to objeví v post stresovém období, když už jsem v klidu a nic mě netrápí. Držím palce, ať se ti to lepší a brzo zmizí :)

    OdpovědětVymazat
  12. Taky jsem se nedávno skládala z toho, že tak šílenou pleť jsem měla naposledy, když mi bylo náct. Změna HA vykonala svoje, už neexperimentuju. Moje akné neudrží na uzdě nic jiného. Mazala jsem se urputně Pityolem, jako maminka asi znáš. :-) Teď už jen Infadolan na poslední stopy poté, co jsem se to pokoušela "odborně" sama "odoperovat". :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA nepapam, takze si holt v mem.ksichte kazdy precte, v jake fazi cyklu se nachazim :-P

      Vymazat
    2. Cyklus u mě vliv až tak nemá. Já měla pupínky kontinuálně, když jsem měla. Že by se u mě před menstruací zhoršovaly, to jsem nepozorovala. Nejspíš mám ty hormony rozsypaný nějak stabilně. Kosmetika nulový výsledky. Jedině snad fakt natvrdo antibiotika, ale kvůli jiným problémům jsem na nich dost často a nejsem si jistá, jestli by mi je někdo napsal ještě na pleť...

      Vymazat
  13. Jé, hurá, já už myslela, že jsi to zabalila:(
    Moje pleť se momentálně hrozně zbláznila, mám takovéhle boláky na bradě a jsem docela bezradnámmyslím, že ten krém vyzkouším, kéž by zabral!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k cene doporucuhi nejprve v lekarne nabrat vzorky - u me se nejake vyslekdy projevily uz treti den, coz vzorky pokryly a nekupovala jsem zajice v pytli. Preju ti, at najdes neco, co zabere. Ty bolaky jsou opravdu opruz. Nejen, ze je to hnusny, ale hlavne jak to boli :-/

      Vymazat
  14. Oujéé, jsi zpátky! To jsem ráda, chybělas mi! :o)))
    A auvajs teda.. by mě jeblo.. tak ať je líp!
    Zdravím mimozemskou entitu (tím myslím kočku, nikoliv flekatou tebe) :o))

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem Effeclat zkoušela a neměl bohužel moc výsledků :( Teď mám Avéne a docela se to zlepšilo, i když na jedné tváři se mě to nechce pustit. Přijdu si jako puberťák, když to ráno musím mazat korektorem :D

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U me zabira ukazkove, kazdy den je to o hodne lepsi. Ja si pripadam jako pubertak hlavne dusevne ;-)

      Vymazat
  16. mě na hnusoplet taky effaclar moc dobře zabral, tak držím palce, já se ted potýkám zas s odporným velkým oparem (ne swiss:))

    OdpovědětVymazat
  17. Tak jsem pod vlivem zdejších pochval taky vyzkoušela Effaclar Duo + a řeknu vám, tak silnou alergickou reakci na pleti jsem ještě po žádném krému neměla ( a to se u mě už pár alergií lehčího rázu vyskytlo). Normálně trpívám tak na 5-6 drobných boláčků, který se mi různě stěhují po obličeji + červené fleky po zhojeném akné. Teď, po 2 použití Effaclar jsem měla obě tváře celé červené, hrbolaté, na dotek jak struhadlo se spoustou malých bílých teček + celý obličej svědil a pálil. Už je to 4. den co jsem ten krém hned slavnostně vyhodila a ještě se mi pleť nepodařilo vyléčit, hojí se to opravdu pozvolna. Takže za mě už NIKDY.

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem teda na problémy s kůží nebo pletí vždy používala konopný olej, dříve jsem si ho tedy kupovala v lékárně a nebyl moc kvalitní, dnes už jsem si o tom více nastudovala, takže ho objednávám z internetového obchodu https://www.cibdol.cz/ a jsem opravdu nadmíru spokojená, jak to funguje.

    OdpovědětVymazat